6 FEBRUARI 2011

Söndag, 6 februari 2011
Så här fem veckor in i året känns det lite konstigt att säga det men vi önskar er alla ändå god fortsättning!

Tystnaden på Heidis blogg har även den här gången den vanliga förklaringen. Tiden går fort och vi har mycket för oss. Som engagerad lärare blir arbetsbördan inte mindre nu då skolan håller på att gå igenom sin stora epokgörande metamorfos. Turligt nog blir vi säkert rikligt belönade den dagen då vi med hjälp av fenomenala läroplaner, finurliga betygsbokstäver och inte minst var sin bricka på bröstet (Leg. Lärare) frambringar massvis med högklassiga elever. Nåväl, det här temat borde troligen utgöra en egen blogg så jag ska inte missbruka Heidis utrymme för att delge mina reflektioner utan faktiskt berätta om henne istället.

Allt är så bra det kan vara med vår flicka och låter vi de senaste två månaderna snabbt passera i backspegeln och tar vid där vi slutade senast kan vi berätta att Nikolaus naturligtvis kom till Heidi, precis som väntat.

Julgranspyntning och julbord med Tim och Mimi den 11 december. Tidigt....Det är inte helt lätt att bläddra i fjolårets almanacka så här i februari men vi kommer också ihåg att adventsljusen tändes ett efter ett i rasande fart och att vi helt plötsligt satt på planet till Thailand. Igen! Heidis påhitt. Vi skulle ju bara skoja med henne när vi under hösten helt i förbigående hade frågat henne om vi skulle åka till Thailand i år också. Heidi gav oss ett enkelt ”självklart” och en förvånad, nästintill förebrående blick. Hur kunde vi ens fråga något så dumt! Men julen då? På stranden? Ja, det skulle gå alldeles utmärkt, tyckte Heidi. Och tomten? Inga problem, han skulle allt lämna några paket till henne även om vi inte var hemma. Nåväl. Så det var därför vi landade på Phukets flygplats den 17 december för att sedan ha två underbara veckor i ljuvlig värme och härlig miljö i Kata.

Julafton med några små paket från mamma och pappa.

Utflykt till Coral Island.Hemkomna blev vi ganska oroliga över de stora, djupa fotspåren i snön. Någon hade klivit hela vägen runt huset ända till vår altan. Men väl inne upptäckte vi stora berg av julklappar under vår vid det laget rätt så torra gran och kunde andas ut. Jultomten, så klart! Vi började packa upp några enstaka paket, pasta och skinksås fick duga som nyårsmiddag och vid nio stupade vi i våra sängar.  Vilka partylejon… Väckarklockan ringde och tjatade i över en halvtimme innan vi med stor möda orkade komma upp, drog på oss ovana plagg som termobyxor, mössor och vantar och slutligen huttrande stod ute på gatan för att välkomna det nya året. När raketerna till farfar, Robban och alla änglabarn hade skjutits upp föll vi återigen i våra sängar och sov och sov och sov. Först på nyårsdagen öppnade vi resten av julklapparna. Vi hade fullt upp eftersom tomten hade varit väldigt givmild. Det var uppenbart att han hade tagit emot Heidis önskelista. Och bland posten hade vi inte bara hittat hälsningar från släkt, vänner och bloggläsare (Stort TACK till er alla!) utan till och med hittat ett brev från honom. Häftigt. Heidi var helnöjd.Trött! Låt mig sova, snälla.Pappa och Heidi med vår lille Daffy.

Nu ligger första månaden av det nya året redan bakom oss och Heidi börjar spana efter de första snödropparna. Det ska bli skönt med lite längre dagar och mindre av de för närvarande flitigt cirkulerande virus som även tog tag i Heidi för ett par veckor sedan. Som flera andra barn i hennes klass fick Heidi vara hemma en hel vecka. Hos doktorn tog de ett blodprov och kunde utesluta bakterier som orsak till besvären. En virusinfektion alltså, men någon mer konkret diagnos fick vi inte. Febern höll envist i sig, mat ville hon inte veta av och vätskan gav vi stundvis i små skedar. Så här utslagen och håglös har vi inte sett Heidi sedan sista cellgiftskuren för 3 ½ år sedan. Bilderna ploppar upp allt för lätt och väcker en del jobbiga minnen. Men nu är Heidi någorlunda kry igen. Om kvällarna sitter vi precis som vanligt och spelar våra spel. Fast sedan tomten kom med Uno Extreme har vi inte haft mycket annat framme.Senaste hår-rapport :)Naturligtvis har Heidi börjat på en ny termin cheerleading. Förra söndagen var det först ett ordentligt träningspass på 2,5 timmar och senare bar det till Eslöv där tjejerna från Lynx och Jags agerade pausunderhållning och hejarklack på en innebandymatch. De åstadkom ett rejält tryck i hallen och matchen slutade med elva-noll! Även idag var det både träning och en insats som hejarklack och rätt som det är lutar det mot söndagens slut nu.

Ja, så här ser det alltså ut i nuläget och för vår del kan det gärna fortsätta i samma hjulspår. Vi får dock först se hur läkarna uttalar sig om Heidis nya MR-bilder som ska tas nu på fredag.  Tyvärr är det redan dags igen. Ett liv i tremånaderstakt med ständigt hopp om förlängning av tillståndet i ordets dubbla bemärkelse...Kommentarer
Postat av: Susanne

Så kul att höra att allt är bra. Och vilken resa ni haft. Så skönt att komma hemifrån ett tag.

Vilket underbart hår.....

Nu håller vi alla tummar inför MR-röntgen.

Många tankar och stor kram

2011-02-07 @ 11:32:22
Postat av: Tummelisa

Whaw...Thailand, det var inte illa, själv åker jag till Kreta i juni månad, har inte vågat flyga förrän nu på "gamla da`r" men älskar det numera. Så kul att se den lilla kaninen, har inte vågat fråga för man vet ju att kaniner "kan ta slut" ibland.

Så klart fick du Heidi många julklappar....spännande, och till och med brev från tomten, det är inte alla som får dé, jag till exempel ,fick inget.

Håret är verkligen fint, det växer ju med raketfart och glänser så vackert.

Bilden på Heidi med sin pappa är också fin.

Så kul att du Heidi fortsätter med cheerleading, det ät nå´t som verkligen är kul att se på och det piggar alltid upp stämningen på olika evenemang när cheerleadingtjejerna håller igång.

Nu håller jag båda tummarna för att allt ska va bra vid nästa kontroll för allas vår lilla hjälte.

2011-02-07 @ 14:20:46
Postat av: Moa

Skönt att höra från er :) Thailand, vad härligt! Jag har aldrig varit där själv, vi skulle åkt dit när jag var fjorton med min farbrors familj men så fick pappa näthinneavlossning så de fick åka själva och vi stannade hemma... Surt var det. Kan väl erkänna att det var liiite skönt att inte åka eftersom jag var rätt flygplansnojig den hösten (det var 2001) men när farbror, faster och kusinen kom hem utan att ha blivit kapade så hade man gärna velat åka... jaja, det får väl bli någon annan gång :pVilken härlig cheerleeder ni har! :) och långt hår har hon också! håller tummarna inför MR-röntgen och att hon slipper fler virus och sånt också. kram!

Postat av: Danijela

Kram till Er...

Heidi är så sött och stor. Extra kram till henne......

2011-02-12 @ 00:18:29
URL: http://danijelamagdalena.blogg.se/
Postat av: Helene på skolan

En liten hälsning till er på alla hjärtansdag!

Kramar och tankar

2011-02-14 @ 20:48:25
Postat av: Jonas och HannaStor kram från oss.

Håller tummar och tår !

2011-02-16 @ 22:46:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback