22 JUNI 2011

Onsdag, 22 juni 2011
Ja, det var länge sen men här kommer äntligen en uppdatering. Jag vet ju att många tittar in här med jämna mellanrum för att få veta hur det är med Heidi.
Så kan jag idag berätta att läget är stabilt och att Heidi mår bara bra. Som ni säkert har räknat ut har hon hunnit med en ny MR-undersökning i mitten av maj. Eftersom det togs bilder på både huvudet och ryggen blev det en sådan riktigt tuff omgång på hela 70 långa minuter. Obegripligt hur Heidi står ut. Sedan var det bara att vänta på svaret. Vi var rejält oroliga, mer än vanligt om det nu är möjligt. Anledningen var att Heidi under några veckor av och till hade klagat över huvudvärk. Det kan väl förekomma huvudvärk i vilket huvud som helst men för oss är det alltid ett skäl till ökad oro. Det finns givetvis tusen andra orsaker till huvudvärk, det behöver inte ligger en tumör bakom och ja, Heidi hade varit lite småförkyld ett tag och på skolan verkar det vara dåligt med arbetsro och vem vet, kanske synen inte är hundra... Men hur mycket vi än försökte lugna oss så gnagde oron på och till och med Heidi uttryckte att det nog var bra med kommande MR för att få visshet. Det hör inte till vardagen att hon självmant pratar om ämnet.
Men MR-bilderna var bra! Läkarna kunde inte upptäcka något, ingen tumör, ingen skugga, ingenting. Det är så obeskrivligt underbart att det faktiskt tog oss riktigt länge att fatta hela vidden av den goda nyheten. Knuten i magen som hade bildats under våren, hård som stål, ville inte riktigt ge med sig. Men så småningom sjönk det ner att vi skulle få även den här sommaren i lugn och ro, oh vilken lycka! Farhågorna till trots hade Jan och jag ju smygplanerat lite, kanske just för att skingra bekymren och tvinga oss att se framåt lite mer. Redan tidigt på våren bokade vi en resa och fantiserade om och om igen hur kul det ska bli att berätta för Heidi att vi även i år ska dela en veckas grekisk sol med bästisen Vera och hennes familj. Och så fick vi göra det och snart ska vi åka. Och snart ska vi också ut med husvagnen igen och snart ska Heidi dessutom vara tärna på ett riktigt stort bröllop nere i Tyskland. Hurra, hurra, hurra!
Ja, allt är alltså bara bra här hos och med oss. Vi har haft en händelserik vår med mycket aktiviteter med Heidis stora passion, cheerleadingen. Tjejerna var ute på en del hejarklacksuppdrag och Heidi höll nästan på att bli innebandyfantast på köpet, sedan var det uppvisning på Bonnamarknaden och en tävling också - ja, full rulle helt enkelt. Dessutom simträning, en stor nioårsdag, vårens kaninbebisar Yatzy och Bingo, Picassos berömda tavlor på en halv meters avstånd, ett par biobesök, en underbar långhelg till Legoland och massor med Wii Party, Uno och Monopol - nej, tråkigt har vi inte haft.
Men nu är det sommarlov och Heidi njuter för fullt. Hon bara älskar att vara ledig. Ibland kan nattlinnet sitta kvar halva dagen, frukost blir brunch och ibland lunch - vem bryr sig, det är sommarlov! Hon festar med långa stunder framför tv:n, strosar runt i trädgården, plockar blommor att pressa, lagar lite sandpaté, hoppar en stund på studsmattan eller ger sig ut på något äventyr i klättertornet. Fantasi och idéer råder det ingen brist på och tråkigt har Heidi aldrig. Tillsammans har vi också piffat upp lekstugan. Fixat en ny fönsterruta, ställt in den nya spis som tomten hade kommit med, pyntat med matta, fräscha gardiner och dukar - nu är det riktigt mysigt igen och Heidi grejar, fixar och donar medan bebisen sover. Hennes eget sömnbehov däremot har nu minskat till ännu lägre nivåer och klockan kan bli riktigt mycket innan vi får henne i säng. Om och om igen klagar hon högljutt att hon måste lägga sig fastän hon inte är trött. Även om hon vore trött så skulle hon förmodligen aldrig erkänna det, inte ens för sig själv. Det finns inte mycket som Heidi har så svårt att acceptera än det där med att man måste sova även om hon på det intellektuella planet naturligtvis fattar sömnens ändamål. Hon är så klok och bra på att se och inse sammanhang annars men när det gäller sömn ser hon inget annat än ett irriterande hinder som på allvar står i vägen för ännu fler timmars nöjen, underhållning, upplevelser, äventyr, kunskap… ja, allt man kan få bara man inte sover. Vårt lilla energiknytte, alltid igång och alltid sugen på att leva livet fullt ut.
Hej och hå, och nu ska det snart bli fest igen. Med detta tackar vi för oss idag och önskar alla trogna och tålmodiga Heidi-blogg-läsare en riktigt GLAD MIDSOMMAR - roligt att ni kollade in här idag! Tack för alla hälsningar i kommentarfältet och brevlådan!!
12 mars 2011: Final i Melodifestivalen. Eric, Eric, Eric....2 april 2011: Första vårfika på altanen. Våfflor, hmm - gott. Grädde? Ja tack, och helst riktigt mycket!Påsk 2011. Med husvagnen inkl. storebror till Höör. Skånes djurpark alla dagar. Lite snack syskonen emellan.26 april 2011: Heidi med kaninbebisarna Yatzy och Bingo på magen.3 maj 2011: En lycklig 9-åring framför ett bord täckt av presenter. Hur kan man låta bli...

Dockor är fortfarande roliga, tycker Heidi. Glädje över Trassel-stjärnan Rapunzel.Samma eftermiddag: Kalas på Andys lekland. Fullt ös.

5 maj 2011: Med bästis Vera och kaninbebisarna.7 maj 2011: Uppvisning på Bonnamarknad (Heidi till vänster) och födelsedagstårta.

14 maj 2011: Tiggetävling.

20 maj 2011: Legoland.Heidi programmerar på vilket sätt de ska slungas runt i roboten.Fräsch stuga. Här går det att leka i timmar.

Sommarlov...22 juni 2011: ....och håret växer. Snart är det nog lika långt som Rapunzels.