21 FEBRUAR 2011

Måndag, 21 februari 2011
Tack för era hälsningar och alla tummar! Så skönt att det är goda nyheter vi har att komma med även i detta inlägg. MR-bilderna visar nämligen ingenting, inte ens den lilla skugga som alltid funnits på bilderna sedan operationen i juni 2009. Skuggan har tolkats som tumörrest och en sådan är ju aldrig bra, så är det bara. På bilderna från augusti 2010 verkade skuggan lite mindre och vid senaste undersökning i november syntes det ingen skugga alls men läkarna menade att det inte behöver betyda så mycket. Vi skulle inte överskatta detta eftersom det är fullt möjligt att en liten skugga kan slinka undan, dvs. den syns av någon (komplicerad) anledning inte på bilderna fast den existerar. Nu kunde alltså läkarna för andra gången i rad inte se denna skugga och det höjer förstås sannolikheten att den är borta på riktigt och inte bara tillfälligt osynlig. I praktiken skulle detta kunna betyda att skuggan alltså var ärrvävnad och inte som tidigare antaget en tumörrest.

Ingen tumör, det är alltså den aktuella situationen. Det låter jätte fint och det ÄR jätte fint men det gäller att inte överskatta eller ”övertolka” läget. Hur som helst är vi naturligtvis mycket glada och inte sena att plocka de positiva bitarna ur det här svaret. Ärrvävnad som nu har läkt låter bättre än tumörrest. Samtidigt som det antagligen inte behövs så mycket som en tumörrest för att en ny tumör ska kunna uppstå. Några få celler räcker. Och vad som försiggår på cellnivå i Heidis huvud vet ju ingen. Men som sagt, ingen tumörrest känns på något sätt bättre. Det är en magkänsla, alltså inget som läkarna har berättat för oss. Som ni vet frågar vi faktiskt inte så mycket. När det är dags för MR-svaret får Jan ett samtal av konsultsköterskan, hon ger en kort lägesrapport, de utbyter kanske någon tanke kring den och så var det bra med det. Vi aktar oss noga att ställa allt för konkreta frågor, speciellt till läkarna. Det vi mest av allt vill höra säger de ändå inte. Och det gäller ju att livnära hoppet på något sätt. Hoppet, ni vet, den där glupska polaren… Tufft att fylla hans giriga gap år efter år. Men de närmaste veckorna är det något lättare. Det tar vi vara på och pustar ut. Så skönt.

Heidi är som vanligt pigg och glad och ingenting kan stoppa henne. Hennes nya neurologdoktor drämde visserligen ner en penicillinkur på henne, 60 tabletter, inget kul men värre finns. Det blir 120 pepparkakor (en på en halv tablett) på de här 10 dagarna. Always look on the bright side of life - eller hur? På MR-bilderna såg doktorn nämligen att Heidi har bihåleinflammation. Jaha, där ser man. Vilket sammanträffande, två flugor i en smäll, liksom. Undrar om vi annars hade märkt något. Hon klagar ju aldrig.

I vår trädgård har Heidi nu äntligen hittat den första vintergäcken. På hennes stora krokusodling går det långsamt men framåt. Likaså med hennes kropp. Förlamningen fortsätter att släppa små, små detaljer ur sitt hårda grepp. Att springa har blivit lite enklare igen och sedan någon vecka tillbaka klarar Heidi att böja tårna neråt. Hon böjer ner högerfotens tår och fokuserar så starkt att vänsterfotens tår hänger på. Hjärnceller som egentligen bara är ansvariga för högersidan lär sig att styra bägge sidorna. Fantastiskt! Heidi anstränger sig så mycket att man tror att hennes hjärna ska börja ryka. Jag måste tänka fruktansvärt hårt, säger hon, nästan som i Mindflex. Känner ni till det? Det är en maskin som enligt reklamen förvandlar koncentration till rörelse. Med hjälp av tankarna navigerar man en liten boll genom luften. Bra koncentration = bra navigering. Låter lite som hokus pokus, eller hur? Heidi fick en sådan apparat i julklapp och vi har förstås testat den och jo, något händer, helt klart. Allt för exakt kan vi dock inte uttala oss eftersom Heidi inte hunnit prova på så ofta. Som ni vet spelar vi ju jämt Uno extreme…
Kommentarer
Postat av: solveig

Underbart besked för oss trogna bloggläsare också! Kramar till hela familjen

2011-02-21 @ 17:03:12
Postat av: Anonym

Vad härligt att höra!! Kram på Er

/ Anna Frisör och granne :-)

2011-02-21 @ 22:39:56
Postat av: Susanne

Helt fantastiskt underbara nyheter!!! Blir sååå jätteglad av att höra detta. Förstod av sista bilden att Heidi vann omgången i UNO. Heja på du duktiga tös. Önskar er sköna veckor framöver.

Stor kram till er alla

2011-02-21 @ 23:06:35
Postat av: Tummelisa

Blir lika glad och lättad varje gång jag får läsa att allt är väl med Heidi. Hade ju så klart önskat att läkaren sagt att nu kan ni börja andas ut och att Heidi inte hade behövt gå igenom MR med så korta intervaller , men tuffa modiga Heidi klarar detta galant.

Jag har aldrig spelat UNO men däremot ett trevligt spel som i Tyskland heter Biberbande, ett roligt spel för hela familjen. Tror att det finns nå´t liknande i Sverige som heter Rat-a Cat.

Verkar intressant det där MINDFLEX, tänk att genom tanken kunna styra den där bollen.

Nu njuter väl Heidi för fullt utav sportlovet förstår jag och käkar sina pepparkakor förståss.

"Varma" !!!!!! vårhälsningar till hela familjen från en frusen farmor.

2011-02-22 @ 09:15:03
Postat av: Moa

Åh vad härligt att höra! Extra härligt att misstänkta tumörresten kanske var ärrvävnad. Hoppas att bihåleinflammationen släpper snart, tur att ni fick veta att den fanns där också ;)

Ser ut som att Heidi vann Uno-omgången också :) Spelade mycket uno när jag var barn, sen fanns det på avdelningen när jag var inlagd 2006 också och en kompis på besök propsade bestämt på att vi skulle spela, hahahaha. nu har jag väl glömt hur man gör igen...

kramar!

Postat av: Danijela

Vilken kämpe hon är......Jag blev så glad när jag läste att hon mår bra... Tänker på Er

Kram

2011-03-01 @ 22:21:24
URL: http://danijelamagdalena.blogg.se/
Postat av: Ulrika Färemo

Hurra! Ja, jag tror att ni vet att även jag glädjs med varje positivt MR-svar. För min del känns det som en "hämnd" mot draken. Heidi +1, ependymomen NOLL!

Kram till er! Härligt att höra att ni njuter av tillvaron.

2011-03-30 @ 23:04:10
URL: http://hem.passagen.se/dummapricken
Postat av: Veronica

HELT UNDERBART!!!!! :)

STOR KRAM TILL ER!

2011-04-06 @ 14:39:01
Postat av: Tummelisa

EN RIKTIGT GLAD-PÅSK TILL HELA FAMILJEN.

2011-04-23 @ 14:59:15
Postat av: Tummelisa

Skulle kännas så skönt att få veta hur Heidi har det, bara en liten rad här bland kommentarerna.

2011-05-31 @ 08:22:35
Postat av: Anonym

Det är faktiskt bara bra och snart, snart kommer ett nytt inlägg...

2011-05-31 @ 18:55:11
Postat av: Tummelisa

Åååhh vad skönt att höra, blir så glad och skall fortsätta att hålla tummarna så att det alltid får vara så bra med Heidi. Skall snart iväg på en veckas semester på Kreta så det kommer nog en liten hälsning därifrån.

2011-06-01 @ 09:28:07
Postat av: Moa

skönt att höra! har loggat in här lite då och då för att kolla :)

2011-06-08 @ 14:00:16
URL: http://dayviews.com/legobit/
Postat av: mamisch

KRAMAR FRÅN MEJ O LINA med hopp om en ljuvlig sommar<3

2011-06-11 @ 17:57:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback