29 AUGUSTI 2010

Söndag, 29 augusti 2010

Om råttan som vänder svansen till när Heidi spelar Wii…
(”bilaga” med anledning av en kommentar till gårdagens inlägg)Jag köpte den på IKEA för några år sedan. Mest på skoj, den kostade bara 29 kronor. Heidi som egentligen aldrig hade en favoritmjukis blev över en natt fullständigt beroende av den där råttan. Den ersatte väl napparna som Heidi tappert men helt mot sina behov hade överlåtit till tomten julen 2007. På fotot här till höger (dec. 2007) var nappvärlden fortfarande hel.

När Heidi lägger sig stryker hon undan håret och placerar råttan under kinden. Oftast sover hon så hela natten. Efterhand blev råttan ganska platt så vi har helt enkelt skaffat några till. Råttorna har blivit en sorts interiör hos oss och ligger lite här och var.
De skulle kunna berätta många historier om många platser här i världen. De fick till och med lov att följa med ända in till neurokirurgins operationssal där vi föräldrar fick byta till grönt från topp till tå.

De heter ingenting, de flesta av Heidis dockor och djur saknar faktiskt namn. Och vi kommer aldrig att glömma scenerna då Heidi fortfarande uttalade ”R” som ”L” (vilket hon gjorde ända tills för ett par år sedan) och exempelvis en sköterska frågade henne vad råttan hette och Heidis svar blev, som ni säkert vid det laget befarar, ”Lotta”. Och så repeterade sköterskan: ”Jaha, Lotta.” Varpå Heidi gjorde ett förtvivlat försök att rätta till genom att säga: ”Nej, Lotta!!!” Stackars Heidi och det där dumma ”R”…Så, detta alltså om råttan som vänder svansen till när Heidi spelar Wii… :)

Ha det bra!Kommentarer
Postat av: Tummelisa

Tittade inom för att säga GOD-NATT till Heidi...och får se en av världens sötaste modigaste tjej ligga och gosa med en hiskelig råtta, vilken tur att Mamma berättar att den kommer från IKEA, då förstår jag att till och med jag skulle våga ha den i sängen.....tror jag....fast jag vet inte riktigt säkert, kanske för säkerhets skull jag tar en katt också med mej då i sängen.

2010-08-29 @ 21:49:34
Postat av: Tummelisa igen.

Förresten...Råttan Lottas äventyr skulle nog kunna fylla en hel bok. Vilken duktig fotograf som lyckas fånga motivet där Heidi svingar råttan i svansen, för övrigt....vilka rörande fina bilder, man blir tårögd.

2010-08-30 @ 10:03:50
Postat av: Therése

Ett stort grattis till Heidi på namnsdagen idag. :) <3Kram!

2010-09-05 @ 11:35:36
Postat av: eva

tänk vad en liten enkel sak kan skapa så mkt trygghet åt de små liven :-)

Har själv en flicka på 8 år som har två favoriter som är med överallt, har rest med oss över hela världen och de är som familjemedlemmar; var är nu Nonno och vofsis, det är en vanlig fråga i vår familj när vi är ute på resa. Kram eva

2010-09-23 @ 10:38:58
Postat av: Sari & Pontus

hur mår Heidi?Ni?Long time oag.Kramen

Postat av: Susanne, okänd bloggläsare

Hoppas allt är bra med er.

Kram

2010-10-28 @ 00:29:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback