20 JUNI 2009

Lördag, 20 juni 2009

Heidi återhämtar sig jättefint. När vi var hemma förra söndagen föreföll hennes kropp i princip som en säck, den var tung och fullständigt kraftlös.  I några dagar fick vi ta hem henne med sjuktransport så hon kunde sitta i rullstolen, det fanns inte en chans att lyfta henne i vår bil. Hon kunde inte ens sitta själv. Nu ser man hur spänsten och styrkan långsamt återvänder.

Om vi tidigare tog en dag i taget så ligger vi numera på en timme i taget. Att leva för morgondagen eller snegla på framtiden är inget som vi i nuläget bli starkare av. Vi fokuserar stadigt på allt som är just nu, inget annat. Heidi är en fantastisk tjej. Till och med i sin rullstol är hon glad som en lärka, hon får igång oss när ingen fena och ingen nerv vill röra sig mer i oss. I denna stund lever hon så det är i denna stund vi är.

I måndags kom vi hem på permis och fick äntligen också sova hemma igen, alla tre tillsammans som vi är vana vid. En kompis kom och hälsade på Heidi - tack för ett trevligt avbrott, Amanda.

Dagarna är fyllda med sjukgymnastik, hemmaträning och mycket pyssel. Heidi fortsätter att acceptera läget. Men visst längtar hon efter att kunna gå och röra sig ordentligt. I måndags när Amanda ville hoppa lite på studsmattan blev Heidi ledsen. Då blev läget helt enkelt för påtagligt. Stackaren som annars brukar ha så mycket spring i benen... Nej, helt lätt är det inte, det skulle vara en lögn att påstå det. För oss föräldrar är situationen också krävande om än på ett annat sätt. Vårt hem är ju inte handikappanpassat och de flesta sysslor och bestyr kräver nya lösningar, mycket tid och inte minst muskelkraft. Heidi väger drygt 28 kilo och behöver förstås förflyttas en del. I allt knegande och slit skrattar vi ändå enormt mycket. Bättre än att gråta, brukar jag säga. Heidi kan bokstavligen inte hålla sig av skratt när jag nästan bryter ihop under hennes vikt och rätt som det är hinner vi inte till toan. Vi skrattar bara ännu mera... Vem bryr sig om lite kiss på hallgolvet. Hon lever, vad mer kan vi begära.

På sjukgymnastiken och även hemma jobbar Heidi hårt och envist med sin kropp. Hon ger allt och lite däröver. Varje dag kommer rejäla framsteg. Sedan ett par dagar tillbaka rör hon benet så pass bra att hon kan ta en del stapplande steg om man håller och stöttar hennes kropp ordentligt. I torsdags vaknade också vänsterarmen. Det är en bra bit kvar tills finmotoriken fungerar men det var allt skönt att se.

I torsdags blev vi utskrivna och hade också ett samtal med doktor Johan. Ni som är/varit i samma sits vet allt för väl hur det känns att ta stegen mot samtalsrummet. Magen knyter sig till en hård boll, hjärtat slår i otakt. Det är värre än att gå till sin egen avrättning. Och så får man en massa svar även på frågor som man inte har ställt. Och väl ute ur rummet känner man hur ens själ är stympad ytterligare en bit.

Johan berättade för oss att man bortsett från förlamningen var mycket nöjd med operationsresultatet. Den patologiska analysen av tumörerna var också klar: Det var ependymom även nu, ett faktum som på det hela taget inte överraskar. Vidare fick vi ta ställning om vi vill att Heidi ska få ytterligare behandling. Kruxet här är emellertid att det kanske inte finns något som kan göras. Lund verkar i alla fall inte kunna komma med något konkret. Däremot är de öppna för alla förslag och vi har nu kastat ut ett par krokar i Tyskland och USA för att leta rätt på en verksam behandling.
Kommentarer
Postat av: Susanne, okänd bloggläsare

Skönt att det går på rätt håll. Vilken söt tjej hon är!!!! Inte helt fel att testa annat än Sverige. Ha det fortsatt bra. Kram till hela familjen

2009-06-21 @ 00:30:54
Postat av: Solveig

Följer er kamp varje dag och grips av era ord och er förmåga att fokusera på nuet och det positiva! Fortsätt kämpa och orka, det sker ständigt små och stora mirakel.

2009-06-21 @ 09:15:02
Postat av: Tummelisa

Blev så glad när jag såg att det kommit en uppdatering om Heidi, men känner mig lite sorgsen när jag läst hur det är ställt med Heidi. Tycker att Heidi är en fantastisk tjej och känner att hon har fantastiska föräldrar, jag tänker så på hur ni också får kämpa.Jag ber av hela mitt hjärta att det finns någon lösning så att allt allt bara går framåt.

2009-06-21 @ 09:50:20
Postat av: Tummelisa

Vad söt du är i din fina Midsommarkrans Heidi, jag tittade tillbaka på Midsommarbilder av dej från 2006 och 2007 och då ser man hur stor du blivit.

2009-06-21 @ 11:01:49
Postat av: Danijela

Du är så sött Heidi. Tänker på Er. Kram från Danijela

Postat av: Moa

Hej

Skönt att ni fått komma hem och att det går framåt för Heidis vänstersida! Hoppas hoppas hoppas verkligen att läkarna får in tips på bra behandlingar mot cancern. KRAM!

2009-06-21 @ 17:15:41
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Anna i Trollhättan

Vilken söt midsommartjej! Kämpa på allihop. Det är helt rätt att se vad som kan finnas i andra länder. Följer er på bloggen varje stund och det är det är skönt att höra att ni är hemma igen och att Heidi gör framsteg med vänster sida. Vi tänker på er. Kramar till er allihop!

2009-06-21 @ 17:22:30
Postat av: Hanna och JonasVilka fina bilder på Heidi2009-06-21 @ 17:34:43
Postat av: Lenita på videdal.

Hej allihopa!

så fin du är Heidi!

Tänker på er. Hoppas de kommer på en lösning.

Många kramar från Lenita.

2009-06-21 @ 18:19:37
Postat av: Ida Ståhl

Kul med alla framsteg, snart hoppar nog även hon på studsmattan igen :)

Verkligen tråkigt att höra att Lund inte vet hur de ska göra med fortsatt behandling, ge upp känns inte som det finns på mattan!! Verkligen svårt att förstå att hon är så pass sjuk som hon är, hon har ju klarat av ett helt skolår utan att väl visat symptom och såvidare?! Jag hoppas på att någon annan kan komma med någon bra behandling som kan ta bort dessa förbaskade dumma prickar!

Kramar Ida

2009-06-21 @ 20:34:56
URL: http://idastahl.blogg.se/
Postat av: Annika

Vad fin er lilla tjej är! Ska hålla tummarna för henne!

2009-06-22 @ 11:39:23
Postat av: Louise

Vad söt och fin du är på fotona Heidi,

tänk om alla hade din livsglädje och kämpaglöd :)Fortsätt att leva i nuet,

det är nog det bästa ni kan göra just nu!Kram Louise

2009-06-22 @ 12:26:49
Postat av: Therése

Heidi, vilken underbar krans du har i håret på de senaste fotografierna vi har fått se.Jag är glad för din skull att du sakta men säkert mår bättre igen även om du har en bit kvar innan dina ben och din arm är helt bra igen.Kram!

2009-06-22 @ 22:30:22
Postat av: Ulrika Färemo

Hej!

Fina Heidi på midsommarbilder... Blommor är fina i all ära, men det härliga med bilderna är att se att prinsessan verkligen har glimten och glädjen kvar i ögonen. Kämpar-prinsessa - ge draken en match!

Hoppas och tror att rörligheten fortsätter att komma tillbaka bit för bit. Så att du snart kan studsa själv igen.

Styrkekram till er

från /Ulrika

2009-06-22 @ 23:54:25
URL: http://hem.passagen.se/dummapricken
Postat av: Igelströms

Tänker på HEIDI o hoppas att allt blir bättre,ont krut förgås inte så lätt ;)

2009-06-23 @ 22:36:54
Postat av: Jenny- Hugo&Mimmis mamma

Söta söta lilla loppa.... så fin... Heidi har verkligen glimten i ögat trots allt som hela tiden pågår...!

Tänker på er jättemycketKRAM

2009-06-25 @ 22:59:53
Postat av: Birthe

Heidi mår bättre och det glädjer mig. Det glädjer mig något alldeles ofantligt!Heidi, du är så duktig och du är så söt. En riktig kämpe!Kram från Birthe

2009-06-28 @ 19:51:30
Postat av: toril

hej Heidi fina bilder på en söt tjei, ha en riktig sjön och varm sommar ,många kramar och goda tankar till dig och hela familjen från toril.....

2009-06-28 @ 21:26:10
URL: http:// heidi bergmann
Postat av: lotta

Filken fin midsommar prinsessa du är Heidi. Hoppas att du snart är uppe och hoppar igen. Tänker på er alla. kramar från din dagisfröken lotta.

2009-06-28 @ 22:24:53
Postat av: Helene på skolan

Vad härligt att se dig Heidi som en midsommarprinsessa. Tänker på er mycket!

Kramar

2009-07-01 @ 09:52:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback