11 JUNI 2009

Torsdag, 11 juni 2009

Idag äntligen kan vi komma med lite gladare nyheter. Heidi hade en lugn natt. Även Jan och jag hade lättare att sova för att Heidi hade skrattat riktigt ordentligt någon gång under kvällen och dessutom hade hon i sömnen rätat ut sitt lätt vinklade vänsterben. Jag provade flera gånger för att verkligen vara säker på det. Vilken lättnad! Under förmiddagen upprepade Heidi det hela inför ronden och dr. Tove studsade högt och klappade i händerna av förtjusning. Det är inte helt så att Heidi kliver upp i morgon och tar sina första steg men det är ett gott (och viktigt) tecken.

Vid lunchtiden kopplades den regelbundna morfintillförseln bort och nu finns det endast morfin på knapptryck (fyra doser/timme och minst 10 minuter mellan varje dos). Det funkar helt ok.
Sedan hade Heidi en riktigt tuff timme med sjukgymnasten. Benövningarna var inga problem men att sitta upp i sängen kostade många tårar och något morfin.
Allmänt har Heidi varit betydligt piggare. Vätskedroppet var bortkopplat under dagen och hon kom igång med dricka och lite mat och pratade, busade och skrattade allt oftare.  

Förbandet höll på att kasa och drog i håret vilket gjorde riktigt ont. Det fanns ingen annan utväg än att ta av det för att linda på ett nytt. Tusen hårstrån satt inslingrade i förbandet och det gjorde grymt ont när de revs ut. Usch, stackare. Såret var i alla fall torrt och fint.

Nu mot kvällen blev Heidi allt mer uttråkad. Hon längtar efter klasskamraterna och skolan. Skolavslutningen i morgon får vi tyvärr hoppa över. Jätte tråkigt men det finns inte en chans att vi skulle kunna få in Heidi i bilen. Så om någon av hennes kompisar känner för att hälsa på en stund under de närmaste dagarna är ni mer än välkomna! Hör av er i så fall till min mobil eller till avd. 62 så kan vi bestämma något. Och snälla tänk inte på presenter! Själva besöket är allt som räknas!


Kommentarer
Postat av: Louise

Åhh vilket härligt inlägg att läsa så här innan jag ska lägga mej. Min sambo var förlamad i höger ben och arm efter sin andra operation i hjärnan. För min sambos del så kom känsel och rörlighet tillbaka lite i sänder, jag minns glädjen när han ropade på mej och sa att han kunde röra på tårna igen. Kämpa på med sjukgymnastiken Heidi, du är verkligen en kämpe. Håller tummarna för att du snart är uppe på benen igen!!Kram Louise2009-06-11 @ 23:48:51
Postat av: Eva, Heidis fröken

Är nu hemma igen. Så roligt att det går framåt.Du är så duktig Heidi och kämpar på som vanligt.Hoppas att du snart får komma hem igen. Jag kommer gärna in och hälsar på dig.

2009-06-11 @ 23:52:50
Postat av: Ia

Hjärnan har ju en otrolig förmåga till återhämtning, så det ska nog gå vägen för Heidi!

Nu när hon fått tillbaka sitt goda humör går det ännu snabbare.

Håller tummarna för att ni snart ska vara hemma igen...kramar!

2009-06-12 @ 08:06:22
Postat av: Birthe

Åh, vilken underbar nyhet såhär på fredagmorgon!! Hoppas du piggar på dig ännu mer Heidi så att du får komma hem snart och ha ett skönt sommarlov. Det är du värd mest av alla!!Kram från Birthe

2009-06-12 @ 08:06:45
Postat av: Tummelisa

Så härligt att läsa att Heidi mår bättre och till o med har skrattat. Det skär så i mej när jag läser vad Heidi fått stå ut med men nu är jag säker på att allting bara går framåt. Klart att det skulle vara roligt för Heidi att få vara med på skolavslutningen men usch .....inte kul i detta vädret. Nästa år Heidi så skiner solen när du är med och sjunger "Den blomstertid nu kommer".

2009-06-12 @ 08:32:57
Postat av: Pernilla-Moas mamma

Det gör så ont i en när en så liten söt och rar flicka ska behöva utstå så mycket. Men nu när Heidi har skrattat och mår lite bättre, så sprider det sig en sån glädje och värme i hela kroppen.Kram till Er alla!!!

2009-06-12 @ 08:59:25
Postat av: Susanne, okänd bloggläsare

Vilka underbara nyheter. Kämpa på hela familjen,

nu går det bara framåt. Kram

2009-06-12 @ 10:20:45
Postat av: Ida Ståhl

Vilken skön känsla att läsa att on fixat att röra på benet, då är det på rätt väg! Håller tummarna för att ni snart ska få komma hem. Kramar

Postat av: Hanna och Jonas

"dr. Tove studsade högt och klappade i händerna av förtjusning "Vi med !2009-06-12 @ 12:33:57
Postat av: Claes och Jessica Kronsell

Vilka fantastiska nyheter! Underbart att höra att det går på rätt håll för dig Heidi. Stora kramar från oss alla, och ja, vi kommer gärna och hälsar på. Kämpa på, så ses vi snart.

2009-06-12 @ 15:49:41
Postat av: Moa

Hej

Oh så skönt att höra att Heidi kunnat röra på benet igen! Vilka härliga nyheter :)

Väldigt trist att hon missar första skolavslutningen däremot men hoppas ni får besök ändå. Många kramar!

2009-06-12 @ 16:23:59
URL: http://legobit.bilddagboken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback