25 FEBRUARI 2009

Onsdag, 25 februari 2009

Mötet med doktor Johan idag gick väldigt bra. Han var synnerligen belåten att se Heidi i så fint skick och bekräftade att MR-bilderna ser bra ut. Efter att ha tittat lite närmare på Heidi var han så nöjd man bara kan bli och tyckte att det i nuläget och utifrån sett inte finns någonting som skiljer henne från ett friskt barn. I princip, alltså... I våra ögon (och kanske till och med i Johans??) är det faktiskt nästan som ett under med tanke på allt hennes kropp och själ har varit med om. Just när Johan uttalade ordet "friskt" hördes det en pytteliten pust av tvekan i hans röst. Han var nog en smula osäker hur vi skulle tolka hans uttalande. Självklart menar han att Heidi är frisk bortsett från cancern. Måhända att Heidi är till och med frisk i det avseendet, måhända nästa tumör redan ligger på lur. Ingen vet.

Hur som helst var det vansinnigt skönt att få bekräftat vad vi dagligen ser: En pigg tjej som bara inte kan må bättre. Och den där knepiga frågan huruvida Heidi är frisk kan ju bara framtiden ge svar på, ingen nyhet det...

Sedan finns det ett litet men dock väsentligt frågetecken som gäller en mycket betydelsefull körtel: hypofysen. Hypofysen är kroppens viktigaste hormonbildande körtel som bildar flera olika hormoner, vilka i sin tur stimulerar andra körtlar i kroppen att bilda hormoner. Vid strålning av hjärnan kan hypofysen skadas vilket leder till olika tillväxt- eller ämnesomsättningsproblem. Det hade behövts ett blodprov för att kunna kolla t.ex. sköldkörtelns funktion men det togs inget prov i samband med att nålen satt i något av Heidis blodkärl senast. Därför väntar man tills nästa tillfälle ges, alltså nästa MR. När det gäller tillväxten kommer man hålla ett öga på hur Heidi mår och hur hon växer, helt enkelt. Nåväl, hoppas att hennes hypofys har klarat sig undan strålningen i störst möjliga omfattning...

Under det närmaste året planeras det MR var tredje månad. När detta år har gått kommer nya beslut att fattas. För oss är det inte direkt något att tänka på eftersom ett år är en alldeles för lång tid framåt. Vi siktar på sin höjd mot nästa MR och inte ens det gör vi egentligen. Det är en dag i taget som gäller, ingen nyhet det heller för er "där ute".
Det kan hända så oerhört mycket på bara en dag. Livet kan vika av från planen över en natt. Och livet är absolut ingen självklarhet. Tänk på det och gör något skönt ikväll!

    


Kommentarer
Postat av: Anonym

Är jag först att se denna trevliga nyhet....=o

Vi i vår familj har oxå insett att ingenting är givet,men livet finns därute så "grabba" det med båda händerna så länge det går...det gäller alla men få har insikten.PUSS O KRAM Pia

2009-02-25 @ 21:43:48
Postat av: Tummelisa

Heidi...du har blivit stora flickan nu ser det ut som. härligt att se dej så glad på alla foton och så håller vi tummarna så att du får se lika glad ut i framtiden.

2009-02-26 @ 09:33:03
Postat av: Helene på skolan

Det låter underbart :) Precis som du skriver ska man ta tillvara på dagarna man vet aldrig vad som komma skall....

Ge Heidi en extra bamsekram i dag för hon är BÄST!!!Kramar och tankar

Helene på skolan

2009-02-26 @ 13:42:59
Postat av: Moa

Så skönt att det ser bra ut i nuläget! Hoppas på att hypofysen inte har skadats vid strålningen. Vad långt hår Heidi har fått nu! Kram

Postat av: Jenny (Moas mamma)

Oj vilka underbara besked, ja det är som du säger, att se sitt barn må så bra och ändå ha en svår sjukdom i bagaget, det är ofattbart..

Heidi ser också så frisk och kry ut, hennes ögon strålar. Blir så glad för er skull.

Ha det bra Heidi med familj, vi följer er..Jenny

2009-02-27 @ 10:17:38
URL: http://moahenriksson.blogg.se/
Postat av: Anna i Trollhättan2009-03-03 @ 16:59:37
Postat av: Jossan (Videdals privata)

Skönt att höra att allt går bra.

2009-03-06 @ 18:37:40
Postat av: Helene på skolan

Hej Gumman!

Sitter du och myser och kollar på Lets Dance?

Hoppas att ni får en härlig och underbat helg!

Kramar och tankar

Helene på skolan

2009-03-06 @ 20:58:05
Postat av: toril

Hallo vilka fina bilder på Heidi, hon blir bara sötare och sötare så glad jag blev och se henne så pigg och frisk ,ha det riktig gott många goda tankar och kramar från Toril.

2009-04-01 @ 18:49:40
URL: http:// heidi bergmann
Postat av: Helene på skolan

Hej Heidi!

Jag hoppas att du får en underbar påsk tillsammans med mamma och pappa. Tror du att påskharen hittar till Staffanstorp?

Kramar och tankar

Helene på skolan

2009-04-04 @ 22:25:21
Postat av: Ia

Hejsan!

Fick se att jag glömt kommentera detta inlägg...man börjar bli gaggig tror jag...:))

Heidi ser ju alldeles underbar ut, lååångt fint hår och glada ögon....härligt!

Och pappa (är det väl?) är stilig oxå...:))

Kram på er och ha en fin Påsk.

kram Ia

2009-04-08 @ 14:04:10
URL: http://stirserudsbloggen.blogg.se/
Postat av: pia o töserna

Hälsan tiger stilla<3

2009-04-10 @ 23:26:35
Postat av: Helene på skolan

Hej Heidi!

Jag hoppas att du varit ute och njutit av det fantastiska vädret. Sommarn är snart här och sommarlov.....visst kan man längta efter att bada och leka.

Puss och kram Helene på skolan.

2009-04-26 @ 19:38:33
Postat av: Tummelisa

Hej Heidi.

Önskar dej en fin valborgmässoafton.

Du njuter väl i detta härliga väder vi har om dagarna, kanske kanske kan vi snart bada ute om det fortsätter så här

Det skulle vara kul att få se en uppdatering om dej.

2009-04-30 @ 17:42:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback