12 OKTOBER 2008

Söndag, 12 oktober 2008

Tack för era kommentarer! Visst var krönikan mitt i prick. Och visst, alla har vi olika åsikter om det där med hjältar. Det Peter Jihde ville säga var väl framförallt i vilken tystnad barnens kamp mot "C" försiggår: utan sponsorpengar, fans och tv-kameror. Och ärligt talat, vad visste vi för tre år sedan om barn med cancer eller svåra hjärtfel eller andra livshotande sjukdomar ... Sjutton vad de kämpar. Och all den tid de behöver lägga ner på kampen. Så många barndomstimmar som de förlorar. Och segern är så oviss fastän de kämpar hårdare än någon annan. En superkamp av superhjältar.
Med hjälten Heidi är det bara bra. Andra veckan i Uppsala flöt på och Heidi och Jan hade aktivitets
späckade dagar medan jag var hemma och jobbade. Lekterapin på Uppsalas barnsjukhus var toppen, upptäckte Heidi och på äventyrsbadet tog hon stolt sina första simmärken, gul och blå baddare. Bara på kvällarna kändes det lite tufft för Heidi, mamma är mamma, ni vet... Inte heller Skype ville hjälpa riktigt när längtan tog över. Nåväl, med godnattsagan via telefon gick det bättre.

I fredags landade planet tillräckligt tidigt att Heidi hann vara på Fritids en stund. Saknaden av skolan är nog den värsta biten för Heidi (bortsett från blodprovet som tas en gång i veckan; det var nämligen en fullständig bakstöt igen, Heidi är livrädd, doktorerna vet inte riktigt hur de vill ha det, dribblandet gör Heidi som behöver raka besked och snabbt agerande, ännu mer stressad - usch...).  

På skolan var det i alla fall roligt att se hur glada barnen blev när Heidi kom. Och Heidi, ja, hon var helt speedad. Vi håller kontakten med Heidis f-klass genom att skicka dagboksanteckningar och foto till barnen och fröknarna medan de i sin tur håller räkning på hur många strålningar Heidi har fått och när hon kommer tillbaka. En tusenfoting som så småningom ska ha 30 ben...

Nästa vecka ska pappa jobba och då är det Heidi och mamma som ska tjäna in ännu fem ben till den tusenfoting som Heidi har hemma. Halvtid i matchen!
Kommentarer
Postat av: Moa

Hej

så skönt att det är bra med er, hoppas att resterande fyra veckors strålning går fort! och att helgerna hemma går låååååååångsamt så ni får njuta av det ;)grattis till simmärkena, heidi!

kram

Postat av: Anonym

Sötare flicka får man leta efter....pussa henne från oss.

2008-10-12 @ 21:57:21
Postat av: pia-cissi o lina

glömde våra namn...

2008-10-12 @ 21:58:42
Postat av: Malin

Oj en sån kämpe Heidi är och vad duktig hon är som verkar ha en sån järnvilja. Halkade in på er sida i somras och vet inte om jag skrivit förut men hur som helst, hoppas att dessa strålningar är de sista som behövs för Heidi så att hon sen får var en frisk tjej.

2008-10-13 @ 10:33:33
Postat av: Tummelisa

Heidi lilla vad du är söt och så fin tusenfoting, vilket fint sätt att "räkna ner" strålningen på.

Det gör mej så ont att läsa om blodprovet, är det inget som Emblasalvan kan underlätta?????2008-10-14 @ 10:06:51
Postat av: Anna Holgersson

Vad du är duktig Heidi! Snart är det över! Du gör din strålning under samma tid som Gustav fick sin. När du är klar så är det nästan advent och sen kommer julen! Så kan man ju också tänka om man vill ha något roligt att se fram emot.Vi ska på MR på torsdag - usch! Måtte det gå bra.Kämpa på duktiga tjej! Vi håller tummarna för att allt skall gå bra och att de tar kål på de dumma prickarna.BamsekramAnna Holgersson (Gustavs mamma)

2008-10-14 @ 14:44:24
Postat av: Therése

Hejsan Heidi! Du är en fantastisk och tålmodig tjej, en riktig fighter. Tusenfotingen är redan väldigt fin men kommer att bli underbar när den har fått alla sina ben. Kramar!

2008-10-14 @ 15:18:34
Postat av: Moa

HALVTID!

hoppas veckan har gått bra och att det blir en fin helg, kram.

2008-10-17 @ 20:32:58
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Helene

Puss på er!!

Kram

Helene på skolan

2008-10-17 @ 21:19:52
Postat av: toril

Puss och kram till staffanstorp sötaste Hjälte.holler tummarna och tenker på lilla solstrålen saknar dig men du er jo skolflicka nu,hoppas du helsar på .kram och tusen goda tankar till dig m hela familjen, från Toril på jeppsagården.

2008-10-21 @ 19:20:44
URL: http:// heidi bergmann

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback