1 OKTOBER 2008

Onsdag, 1 oktober 2008

Heidi tar verkligen vara på tiden med oss så något nytt inlägg vill det inte bli... Utan skola är det dessutom som vanligt med Heidis energi: Vi lyckas inte ta slut på den. Klockan är över nio och hon sitter här med oss och ritar i sin dagbok. Några tecken på trötthet syns det inte än så länge.

Just nu är Heidi lite upptagen på sitt håll så det blir några rader i alla fall. Dagens berättelse får väl börja med att Heidi har varit super, super duktig, speciellt vid första sittningen i måndags. Efter resan, en kort stund i husvagnen och en inspektion av campingplatsens lekplats åkte vi till sjukhuset för inskrivning. Vi träffade en massa snällt folk där på avdelningen 95 B, alla mycket måna om hur vi hade det osv. En trevlig doktor med ovanligt mycket tid undersökte Heidi och lyssnade på alla sex verser av "Har ni sett hur trollen dansar" två gånger.Klockan tre skulle vi vara på Svedbergs Laboratoriet men eftersom de hade haft problem med anläggningen skulle vi komma en timme senare. Sedan blev det ändå två timmar på väntrummet. Strax före sex blev det äntligen Heidis tur och med tanke på klockslaget, statusen i Heidis mage osv. undrade vi lite smått oroliga hur det skulle gå. Men det gick, det gick på ett sätt som vi aldrig skulle ha trott Heidi var kapabel till. Hon satt där fastspänd i bilstolen med bettskenan i munnen, huvudet helt låst i metallskenor och en hårt åtsittande plastmössa medan personalen gjorde en massa röntgenbilder och inställningar och så lite fler inställningar och lite fler röntgenbilder... Saliven rann och Heidi måste ha haft en miljon myror i brallorna men hon satt fullständigt stilla i en hel timme.Protongänget fick inte bara alla inställningarna gjorda utan även den första strålningen. Vi undrade hela tiden när det skulle brista och Heidi skulle visa oss tummen ner, det avtalade tecknet när hon inte orkade mer. Men hon orkade. Vilken liten hjälte! Ni som har tidskriften "Barn och Cancer" - har ni läst Peter Jihdes artikel där på sista sidan? Om vilka som egentligen är de riktiga hjältarna? Det var så mitt i prick och så vackert skrivet att jag skulle vilja scanna in artikeln och blogga den här (får se om det går för sig) för alla andra också.

Nåväl, andra dagen trodde vi att Heidi skulle vara lite tvehågsen inför strålningen men hon var glad som en lärka och hoppade utan tvekan upp i stolen igen. Den här gången gick proceduren betydligt fortare. Allt var fixat på 20, 25 minuter. Resten av dagen tillbringade vi på Uppsalas äventyrsbad som ligger alldeles intill campingplatsen. Rutschbanan om och om igen, hej och hå.

Heidi mår fint och verkar fullständigt opåverkad av strålningen, ingen trötthet, inget illamående. Idag var vi på sjukhuset för stick i fingret. Förhoppningsvis inverkar strålningen inte heller på Heidis blod.

På morgondagens program står det strålning nr. 4 och äventyrsbadet igen. På fredag väntar veckans sista sittning och sedan flyg hemåt.

Tack för alla tummar, hälsningar och kramar både via blogg och mail! Vi önskade att vi skulle ha tid att gå in lite närmare på dem...


Kommentarer
Postat av: Moa

Duktiga tjejen! Skönt att det går så bra och att Heidi inte fått några biverkningar än, hoppas de håller så långt borta som det går. Kram!

Postat av: Tummelisa

Vilken liten tuffing du är Heidi.Du har förstått att om du står ut med att sitta stilla så går det snabbare att komma hem till kaninen. Jag skulle också vilja höra dej sjunga om trollen.

2008-10-02 @ 08:57:56
Postat av: Therése

Vilken underbar och tålmodig tjej ni har begåvats med. Mitt i allt kaos är hon så lugn och förståndig - du är fantastisk Heidi! En tjej som du kan man bara inte släppa tankarna på. Håller både tummar och tår för att er fortsatta tid i Uppsala kommer att vara fortsatt "bra".Kramar till en väldigt duktig liten tjej och hennes mamma och pappa!

2008-10-02 @ 12:27:49
Postat av: Josefine

Lilla gumman, vad duktig Du är!

Du och hela familjen imponerar stort - ni är fantastiska.

Kram, Josefine

2008-10-02 @ 15:26:59
Postat av: pia igelström

Barn e fantastiska och vet när det är allvar....jag har jobbat mkt med sjuka barn och är inte förvånad.Tummen upp för Er inkl Tim.

2008-10-02 @ 16:14:58
Postat av: Ia

Hej heidi!

Ja, du är verkligen en tuff tjej...och du vågade

åka den höga rutschbanan i äventyrsbadet oxå!! Jag har varit där en gång och jag gillade bäst de där vågorna som gick efter en vägg....där man åkte med vilket man ville eller inte....:)))

Hoppas du får en trevlig helg...kram!

2008-10-02 @ 17:14:55
URL: http://stirserudsbloggen.blogg.se/
Postat av: Jonas och HannaEn riktig Staffanstorpstjej :-)

2008-10-02 @ 18:10:15
Postat av: Alina

Hur många pannkakor har du ätit som mest? :)

2008-10-02 @ 18:14:53
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Katalin, Kyles mamma

Vilken fantastisk tjej! Och så skönt att höra att ni kan nyttja tiden så lyckligt ihop när det nu har blivit så här. Ha en bra helg här i vackra höstSkåne!

Kramar från Katalin

2008-10-03 @ 17:55:33
Postat av: Johanna

VIlken duktig Hanna ni har.... *heja heja* Det är inte många barn som har sådan styrka och tålamod att sitta stilla i en timme.Önskar er en trevlig helgKramar Johanna

2008-10-03 @ 21:43:30
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: K

Du är verkligen riktig tuff tjej, du kommer vinna! håller tummarna för din del, du ska bli frisk ska du se! :)

2008-10-04 @ 14:12:08
URL: http://www.twinklelittlestar.tumblr.com
Postat av: Helen

Du är fin du...

kram Helen

2008-10-04 @ 22:47:16
Postat av: Helene

Du e fantastisk Heidi!Du måste vara den duktigaste tjejen i världen!

Kram

Helene på skolan

2008-10-05 @ 20:03:31
Postat av: pia-cissi-lina

KRAM till Heidi och Andrea från oss.....tänker på Er.

2008-10-06 @ 14:37:52
Postat av: Natalie

Hej! Har precis skänkt 50 kr till barncancerfonden via sms. Är andra månaden jag gör det. Och jag har skänkt även 50 kr till "vuxen"cancefonden via sms för första gången. Kommer i fortsättningen skänka 100 kr sammanlagt til barncancerfonden och "vuxen"cancerfonden via sms.Kram från Natalie.2008-10-06 @ 22:45:24
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Natalie

P.S Och har även skänkt lite extra till cancerfonden denna månaden via sms. Har skänkt 50 kr till Rosabandet eftersom det är oktober nu ju.D.S

2008-10-06 @ 22:52:19
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Nina

Heja på!

Vilken supertjej. Önskar massor med lycka till och håller tummarna, inte minst när du susar ner för rutschkanorna. Verkar läskigt.Nina

2008-10-07 @ 16:50:59
Postat av: Ethel Antonsson

Lilla Heidi vilken tjej du är. Fantastisk. Vi tänker på dig. Stor kram. Jesper och Ethel Antonsson

2008-10-09 @ 18:22:40
Postat av: Johanna

Hej Heidi!Vilken söt kanin du har. Hoppas du snart blir frisk och kommer tillbaka till klassen.Kramar från din klasskompis Johanna med familj.

2008-10-10 @ 18:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback