17 JULI 2008

Torsdag, 17 juli 2008

Idag äntligen fick vi veta något. Kontaktsköterskan har jagat kirurgen Nils hela veckan medan vi har gått och väntat utan att kunna tänka på någonting annat. Jobbigt och mycket påfrestande. Vilken semester...

Nåväl, i alla fall vet vi nu att kirurgen inte tvekar att operera. Bra! Även om en operation i hjärnan innebär en hel del risker och kan vara rejält påfrestande är det ändå ett efter omständigheterna bra besked. Man har alltid sagt till oss att borttagningen av tumören ger en större chans att övervinna den här förbaskade cancern. Och det hoppet har vi än så länge inte gett upp. 

Vi vet nu också att det är någorlunda säkert att vi kan semestra ett par veckor till. Tumören har hittills växt väldigt långsamt och därför anser läkarna att det inte råder någon direkt brådska att operera. Tråkigt bara att man inte kunnat säga detta för tio dagar sen. Då skulle vi inte ha suttit på nålarna så som vi gjorde.
I nuläget avnjuter vi i alla fall de kyliga 17 grader som Skummeslövsstrand bjuder på och tänker snart fortsätta till Jans hemtrakter. Heidi längtar efter farmor Greta och kusinerna Elin och Hanna.

Operationen är preliminärt planerad till vecka 32 och vi hoppas innerligt att den kan bli av då så att Heidi kan börja förskolan tillsammans med alla andra barnen, förutsatt att hon klarar av operationen utan komplikationer. Vilket hon bara måste. Vi är rädda, ingen tvekan om det. Men det ska gå bra.

Tja, det är alltså här vi står. På något konstigt sätt håller vi på att finner oss i de nya omständigheterna, letar de positiva bitarna i det hela. En sådan är t.ex. att man överhuvudtaget upptäckt den här lilla tumören. Det står nämligen fast nu att det där positiva beskedet inte alls var något slags preliminärt beslut. MR-bilderna från juni hade bedömts som ok och detta ok hade förts in i Heidis journal. Det är snarare en slump att någon gammal räv till radiolog av någon anledning har tittat på Heidis bilder och upptäckt förändringen. Bortsett från den smärtan över att beskedet ändrades så grymt oväntat är upptäckten alltså trots allt snarare tur. Tänk om Heidi hade gått med tumören ända till december? I nuläget vet vi inte om det finns tumörer i ryggraden, dvs. om cancern har spritt sig. Det hade den inte gjort i april i alla fall. Att det fortfarande är så ska förhoppningsvis uteslutas vid en MR strax före operationen.

Att den här nya tumören befinner sig i samma område där den första stora klumpen satt är i nuläget en annan positiv faktor.

Att barn i allmänhet och vår fina dotter i synnerhet överhuvudtaget måste slåss mot cancer är naturligtvis en av de större orättvisorna här i livet... Men vi ska slåss. Vilket annat val har vi?


Kommentarer
Postat av: Moa

skönt att det blir operation! det känns ju som bästa alternativet, framför att t.ex. stråla bort det som finns...det var ju tur att någon lyckades upptäcka tumören också, hade inte varit någon bra idé som ni säger att heidi gått utan behandling till december och man sett det då (när den förmodligen växt till sig).kram!

Postat av: Ia

Jag tror absolut, att det fanns ngn mening med att den lilla tumören upptäcktes! Det var meningen att Heidi skulle ha en chans till, annars hade inte denne person kollat gamla bilder eller hur??

Visst gör ni rätt i att leta de positiva tecken som finns, detta kommer att gå bra....Heidi är en överlevare!!!!

Skulle vilja skicka en liten sak till henne...kan jag nå er på ngt sätt???

Kram

2008-07-18 @ 16:09:18
Postat av: Ida Ståhl

Ja, bara på de, slå de dumma prickarna rakt i kärnan av de!

Heidi kommer klara operation hur bra som helst, det tvekar jag inte på!

Kram Ida

2008-07-19 @ 11:14:18
URL: http://idastahl.blogg.se/
Postat av: Ida

Vad fin hon är Heidi!Jag håller alla tummar i världen för att operationen ska gå bra. Jag förstår att det är tungt med all ovisshet och väntan, men kirurgerna är väldigt skickliga och det gäller att försöka vara positiv!! lättare sagt än gjort alla gånger, men leta det positiva i allt!!Och på nåt sätt känns det ändå bättre att veta än att inte veta även om det man vet inte alltid är det mest positiva.Tänk så bra att de såg det tidigt!!Det bästa du som utomstående som läser detta kan göra är att skänka en summa pengar till barncancerfonden, de har även fina saker man kan köpa på deras sida, bland annat halsband där största delen av pengarna går direkt till barncancerfondenMed forskning lyckas de kanske tillslut lösa gåtan på cancer eländet!Har själv ependymom som jag är opererad två gånger för, har dock en mildare form och är över 20 år.Alla lyckönskningar och kramar från Ida

2008-07-19 @ 13:44:41
Postat av: Josefıne

Ah vad skont att det blir operation och att ni overhuvudtaget fick veta om tumoren. Fast det kanns konstigt att prata om 'tur' nar allt bara ar en forbannad otur och orattvisa...

Tanker pa er.

Kram Josefine (som ar pa semester och saknar prickar over nagra bokstaver)

2008-07-19 @ 16:14:26
Postat av: pia-cissi-lina

Vilka tråkiga nyheter...känner med er.

Finns det något vi kan göra för att underlätta ?

Tänker på Er och hoppas att Ni trots allt kan njuta av besöket hos farmor o kusinerna/ KRAM FRÅN OSS

2008-07-22 @ 21:19:40
Postat av: Helene

Jag hos hoppas att Ni har kunnat njuta av farmor och kusinerna. Jag känner med er, jag har inga ord som kan hjälpa er men mina tankar är hos er.

Kramar

Helene på skolan

2008-07-23 @ 13:20:46
Postat av: Anonym

Hej Heidi !

Vi längtar efter dig !

Vi saknar dig !

Tusenfotingen har snart alla benen målade och

då kommer du tillbaka till oss på skolan.

Puss och kram från alla barn och fröknar.

2008-10-23 @ 10:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback