8 JANUARI 2007

Måndag 8 januari 2007

Så är vi hemma igen. Heidi fick det tuffare allteftersom behandlingen framskred. Trots en del kräkningar var hon inte så extremt påverkad som vi har sett henne tidigare. Med rätt så glad och kraftig röst kom det då och då lite kommentarer om tv-programmet från henne, till och med några skratt. Några gånger försökte Heidi att äta lite. Vi fick smeka och pussa henne. Eftersom jag beskriver detta som en skillnad kan ni räkna ut hur det kan vara på ”motsatta sidan”.

I fredags och lördags när det bara var sköljdropp kvar fick vi den i ryggsäcken igen. Men dessvärre till ingen nytta, Heidi orkade inte lämna sängen. Ibland kunde hon inte ens sätta sig upp. Det är så förfärligt synd om henne.

Lördag vid halv fyra tiden togs nålen och Heidi gav oss återigen ett exempel på sin tidigare skildrade vändning på 180 grader. Hon blev som speedad, tycktes vilja slå armarna om hela världen, berätta för alla att det är över igen. Ord är inte tillräckliga för att återge hennes lyckorus. När hon studsade i stället för att ta lite mer försiktiga steg trillade hon. Benen var inte direkt stadiga än och magen tömd in i det sista. Men i Heidis kropp finns en VILJA. Och det är den hon går på när kalorier inte finns tillgängliga. Vi kommer aldrig att fatta hur hon gör men blir vittnen till skådespelet om och om igen. Jag bara måste säga det här: Det hade varit förbaskat cyniskt om inte den tjejen besegrar cancercellerna.

Apropå cancerceller: Håll tummarna att det inte finns några nya i Heidis huvud! På torsdag är det nämligen MR igen. På de senaste MR-bilderna syntes ju skuggor där tumören hade suttit och frågan återstår fortfarande om det rör sig om tumörrester eller bara ärrvävnad efter operationerna.

Klockan är 22 nu. Heidi kunde trots uppriktiga försök inte somna i kväll. Hon har varit i gång ända tills nu. Var vaken mellan 5 och 6 i morse (efterskalv, hon mådde illa, kräktes), 4 timmar på dagis, sedan handlat på AG:s, lek och skoj här hemma…

För en halvtimme sedan åt hon sin andra (!) ask färska hallon för i dag. Gott. Se nedan.

Färska hallon i januari


Kommentarer
Postat av: Anna

Så skönt att de inte blev riktigt så illa som de andra gångerna. Måste säga att hennes ögon ser så friska ut att man inte kan fatta att hon är så sjuk som hon är en sån fin liten livsglad flicka. Man kan se i barns ögon när de har gett upp när de inte orkar mer men Heidi utstrålar lika mycke liv och energi som ett helt friskt barn, en sån liten fin tjej.

2007-01-09 @ 08:38:33
Postat av: Kyle med familj

Hej på er!
Har precis hittat till Heidis blogg med hjälp av Anna, Leons mamma. Skönt att se bilden på en pigg Heidi och även om behandlingarna verkar jobbiga så går det onekligen framåt, bara åtta kvar!
Kyle såg bilden och frågade vem det var. När jag förklarade att de hade träffats så sa han genast att han ville leka med Heidi. Så hör gärna av er. Kyle avslutade sin behandling i börja av december och har mått i stort sett bra sedan dess. Det är blodprov varannan vecka och vi andas ut varje gång det ät utan anmärkning.
Kramar från Katalin

Postat av: helene ahlgren

tänker så mycket på er idag......jag hoppas så att ni får ett positivt besked.
Kram
Helene på skolan

2007-01-11 @ 16:00:43
Postat av: Kajsa

Naw så söt heidi är. Jag hade nästan glömmt hur hon såg ut. Det var mycket fina,söta bilder och texter ni har skrivit om henne. Ha det super bra kramar från Kajsa Andreas elev i 9 an på videdalsprivatskola.PS Hälsa Heidi från mig :)

2007-01-11 @ 19:01:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback