14 DECEMBER 2007

Fredag 14 december 2007

Dags för uppdatering. Bloggens huvudperson mår bra. Hon hostar fortfarande lite men antibiotikakuren har nog hjälpt henne ur det värsta. På tredje dagen av kuren fick hon plötsligt nässelutslag och på telefon ville varken sjukvårdsupplysningen eller jourcentralen avgöra om Heidi fick fortsätta med medicinen. Väl utrustade med dvd-spelare, böcker, pennor mm. tillbringade vi alltså en fredagskväll (typiskt) på barnakuten för att få frågan utredd. Nåväl, det tog bara tre timmar, småpotatis... Med hjälp av allergimedicin klarade sig Heidi i alla fall igenom den resterande veckan av kuren.


Annars var det rätt så lugnt på alla fronter. Den 18 november hade Heidi kallat Hemliga klubben till söndagsmöte. Prinsessorna Smilla, Moa, Heidi och Linnea hade mycket roligt.


Hemliga klubben 18/11-07


Natten till den 6 december kom Nikolaus genom skorstenen för att lägga något gott i Heidis stövlar. Nu är det ju en tradition som jag fått med mig från Tyskland så Heidis dagiskompisar som fick höra en massa om Nikolaus tyckte att det var tråkigt att han inte kom och hälsade på de svenska barnen också.


Nikolaus 6/12-07


Nikolaus 6/12-07

När jag var barn var det mest frukt, nötter, choklad och godis som vi hittade i våra skor. Åt Heidi lämnade Nikolaus två paket. För det första kan vi inte låta bli att överraska henne, för det andra bryr Heidi sig inte så mycket om godis - 18 månader "fritt fram" har avdramatiserat godisparadiset. Så det blev (ännu) en Bratzdocka och fina skridskor. Som vanligt var det ljuvligt att sitta där och bevittna Heidis glädje, speciellt med tanke på vilken tyngd Nikolausdatumet har för oss. 6 december 2005, Heidis första MR och beskedet som för alltid skulle skilja våra liv i före och efter.


Så var det dags för Lucia igår. Och Heidis nästa MR. Tack vare Lucias tidiga morgonvanor hann vi med Luciafirandet på dagiset. Heidi hade tränat på sin vers i veckor. Det var en enorm grej för henne och väl framme gick det jätte bra att få det "anda ljuset att blinna..."


Lucia 13/12-07

Med Lussebullarna i en plastpåse bar det sedan av till sjukhuset. Heidi fick ju varken äta eller dricka före narkosen. Som om det inte fanns några andra dagar i december. Ni kommer säkert ihåg att Heidi gick igenom sin första mycket komplicerade hjärnoperation den 13 december 2005. Kanske har hon fått Lucia som skyddshelgon?


Allt gick bra igår (nålen nämner vi inte längre...). Själva MR varade i 1 ½ timme, de tog bilder på både skallen och ryggen. Heidi vaknade redan när hon rullades till uppvaket så där kopplade de inte ens på någon syremätning eller puls. Tillbaka på 63:an åt hon lussebullarna. Äntligen mat!

Ingen kom för att tala om för oss att vi omedelbart ska läggas in på 62:an för att det har växt någon jätteknöl som måste skäras bort. Bra. Man vet ju aldrig... Cancer är en förslagen sjukdom. Så det kändes skönt att vi fick lämna sjukhuset och styra bilen hemåt igen.


Nu återstår några dagar av väntan. Tankarna maler. Vad ligger framför oss? Ytterligare tre lugna månader eller en ny början på helvetet? På tisdag kommer domen. Då håller läkarna tumörkonferens och någon gång sent på eftermiddagen är vi lovade ett telefonsamtal med svaret. Vid det laget kommer vi att sitta i startgroparna och på fyllda väskor för att ta oss söderut. Julmarknaden i Erfurt, inte att tala om släkten, väntar. Håll tummarna!


Kommentarer
Postat av: Moa

haha jaa är inte godis så spännande längre får man ta något annat ;)

hoppas på ytterliggare ett positivt besked på senaste MR nu!

2007-12-14 @ 13:08:41
Postat av: Ia

Hej!
Vad kul att läsa, att Heida mår bra och har roligt!
Hoppas ni får en underbar jul i Tyskland, kan tänka att släkten längtar efter lilljäntan....:)
Vad fin hon är i håret nu förresten, det ligger väl hårpynt i ngt paket hoppas jag....:)
Håller tummarna för pos besked på tisdag!
Kramar

2007-12-14 @ 13:54:46
Postat av: Nettan

Självklart håller jag alla tummar som går för att ni ska få fira en lugn, skön och bekymmersfri jul.
Många kramar

2007-12-14 @ 16:09:48
Postat av: Danijela

Jag håller alla minna tummar för Heidi. Hon måste vinna cancern!!! Ni är i mina tankar.
Kram från Danijela

Postat av: Kristina

Jag går in ibland och ser hur ni har det. Håller tummarna så klart. Heidi är ju en kämpe precis som ni. God jul! Kristina fd lammfröken.......

2007-12-15 @ 09:05:21
Postat av: Helene

Alla mina tankar och böner går till er på tisdag...
Heidi är stark och Ni är starka, tillsammans klarar ni den dumma cancern.
Jag önskar att Ni får en underbar jul tillsammans med Heidi och nära och kära.
Njut av varandra!
Kramar Helene på skolan

2007-12-15 @ 10:44:28
Postat av: Maria

Jag håller verkligen tummarna för att ni ska få ett bra svar på tisdag och att ni kan fira en skön jul.
Kramar från mig

2007-12-15 @ 14:19:15
Postat av: Katalin, Kyles mamma

Hoppas med er på lugnande besked på tisdag. Lilla fröken ser så välmående ut att det borde inte vara något problem. Men jag vet, det hjälper inte, man sitter på nålar ändå.
Kyle tycker att de ungerska och tyska barnen är lyckligt lottade att de får besök av jultomten extra tidigt. Hos oss är godis mycket välkommet. Beror kanske på att vi nu har blivit mer restriktiva och därmed är dramatiken tillbaka :-).
Håller tummarna på tisdag och önskar en härlig jul där söderöver med släkten!

2007-12-15 @ 21:47:32
URL: http://www.caringbridge.org/ky/kyle
Postat av: toril

Hej Heidi hoppas du har hatt en fin jul med alla idin familj.Vi ses på jeppsagården snart, helsa alla i din familj, kram från toril.

2008-01-06 @ 13:43:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback