8 AUGUSTI 2007

Onsdag 8 augusti 2007
Nu är vi hemma igen. En månads husvagnssemester ligger bakom oss. Det var fina veckor men som bekant bjöd ju inte sommaren på mycket strand- och badliv vilket var precis vad Heidi längtat efter. Hela förra sommaren när vi fick sky solen som pesten hade hon fått höra att hon nästa år skulle få sola och bada på riktigt. Inte glömmer hon något som man lovat henne. Och visst, med fem veckor framför oss tyckte vi att det borde finnas en rimlig chans. Och så gick det som det gick... Med väderleksrapporten på datorskärmen både morgon och kväll började även Heidi snart snacka om "plognosen". Stackars badgumma, som hon längtade vecka för vecka...
Men bada fick hon ändå. I många timmar faktiskt - på badhuset. Badhus mitt i sommaren... Lite tradigt även om vi hade kul.
Till priset av en del oro över hur Heidis kropp skulle hantera 17 grader i vatten och 20 i luften blev det i alla fall ett snabbt dopp även i Vänern. Under veckan i Vänersborg träffade vi familj och några vänner. Det var roligt att hälsa på kusinerna Elin och Hanna samt farmor, gammelmoster Inga-Maj och gammelfaster Inger (se fotot) på deras hemmaplan. Egentligen tänkte vi stanna längre men plötsligt fick Heidi helt enkelt nog av vädret och ville bara åka hem.  

26/7-07 med farmor på besök hos Inger


Och nu är vi alltså tillbaka vilket för Heidis del inbegriper roliga dagar på dagis. I går åt hon för första gången sedan ett år och åtta månader frukost på dagis. Ytterligare ett steg mot det normala alltså, en synnerligen vanlig detalj men med en enorm vidd för Heidi. Att få henne i sängen kvällen innan var således inga problem. Väntar det stora händelser måste man ju sova ordentligt natten innan. Många funderingar och en del frågor blev det onekligen när jag satt på hennes sängkant. I Heidis rum där hon numera sover igen.
När hon kom till dagis i dag, lagom till frukost för andra gången, konstaterade hon nästan lite förvånat att det alltså inte var något undantag i går. Och så kom följdfrågan: Hur blir det med mellanmål då? Får hon äta det på dagis också? Kanske till och med komma först och hämtas sist någon dag? Det var grejer det.
Vår lilla femåring tar alltså stegen tillbaka till sitt efterlängtade normala liv. Heidis olika definitioner av det normala livet är lika uppfriskande som rörande. Inga fler behandlingar och blodprover, frukost på dagis och bada i havet är lika med att allt är bra igen. Så förbluffande enkelt. Vi är så glada att hon inte går och bär på samma tunga bitar som vi - all den kunskap om hennes lömska sjukdom och inte minst ovissheten. Vi njuter av hennes aningslösa tillförsikt och hoppas att hon får ha den kvar under en lång, lång tid framöver.

Kommentarer
Postat av: Emma

Jag blev rörd när jag läste det här inlägget. Vi andra tycker vardagen är grå och tråkig, men ni njuter. Jag hoppas att ni någon gång kommer in i en vardagstristess och får vara vanliga svenssons, iaf ett tag! Det är ju ganska lyxigt att vara uttråkad trots allt..
Önskar er all lycka! Kram

2007-08-08 @ 21:33:42
Postat av: Helene

Skönt att höra att lyckan ler mot Heidi.Det är underbart att Heidi nu får tillbaka sitt lilla
liv igen efter allt hon gått igenom. Jag förstår er oro och ångest för vad som ska komma men tänk positiva tankar. Njut av varandra och ta hand om er.
Många sommarkramar Helene på skolan.

2007-08-08 @ 21:57:54
Postat av: Camilla

Skönt att höra att livet börjar återgå till det normala. Jag håller tummarna på att det kommer att förbli så också. Sommarhälsningar ifrån ett 29-gradigt Halmstad från en okänd som hittat till er sida.

2007-08-08 @ 23:16:59
Postat av: Danijela

Oj vad fint hade ni i sista tiden. Hoppas med hela mitt hjärta att ni få leva livet utan cancer och Heidi mår bra hela tiden. Tänker på Er.
Kram från Danijela

Postat av: Louise

Vad härligt att läsa detta sista inlägget,
jag önkskar Heidi och er all lycka i framtiden..

2007-08-09 @ 19:42:34
Postat av: Ida Ståhl

Härligt att läsa att Heidi är så glad över att äta på dagis, att sånna små saker för oss "vanliga" är så viktigt och kul för henne :) Jag håller tummarna för att hon fortsätter må sååå bra! Kram Ida, en Staffanstorpsbo!

2007-08-09 @ 22:39:39
Postat av: Anna, Leons mamma

Jaa, så härligt det är när det normala kommer tillbaka. Bara att se glädjen över det. Vi har sett det hos Leon också, hans energi och vilja har liksom exploderat de sista månaderna och han är så lycklig över att få vara som vem som helst. Jag gläder mig så att få läsa det om Heidi, och känner igen allting!
Måtte det få fortsätta så!
Kram,
Anna

2007-08-10 @ 23:12:59
URL: http://www.caringbridge.org/europe/leons
Postat av: Ia

Ja, det är barnens privilegium, att slippa alla "om" och "kanske"!!!! Vad skönt att Heidi njuter av livet och ser framåt.....
kramar!

2007-08-14 @ 23:00:22
Postat av: Marita Olsson

Härligt att läsa att du och din familjen börjar komma in i den vanliga lunken.....
Kom gärna och hälsa på oss på lab, skulle vara kul att träffa dig nu när du mår mycket bättre.
Jättemånga kramr från Marita

2007-08-29 @ 16:51:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback