17 SEPTEMBER 2011

Lördag, 17 september 2011
Alla som håller koll på Heidis MR-takt vet förstås att det i augusti var dags igen. Och än en gång fick vi det fantastiska beskedet att det inte finns någon tumör i Heidis hjärna. Otroligt och mot alla odds!!! Vi får nog ha all anledning att tro att detta är alldeles emot vad läkarna trodde för två år sedan då Heidis tumör recidiverade för andra gången. Å andra sidan ger det egentligen inte mycket att spekulera kring vad de kanske tycker, tänker och skulle säga. Vi har frågat oss många gånger under de senaste åren vad alla dessa spekulationer kring prognosen egentligen tjänar till om det ändå inte finns en absolut sanning. Idag är allt bra och imorgon, ja, det får vi ta imorgon. Mellan idag och imorgon ligger många timmar. Eller hur?

Nu är vi inne i september och hösten ligger på betydligt närmare håll än vi, speciellt Heidi och jag, vill ha den men vi kan tack och lov se tillbaka på en helt ljuvlig sommar. Vi startade upp med en vecka på Rhodos och hade även i år inte helt oväntat fantastiskt väder och trevligt sällskap i form av Heidis kompis Vera med familj. Massor med sol och bad vid sidan om den vanliga ”all-inclusive-lunken” - ja, det passar oss rätt så bra som semesterupptakt. Med nyladdade batterier och välfylld husvagn åkte vi sedan ner till Tyskland och tillbringade först en vilsam vecka i det vackra området Spreewald för att sedan åka vidare till mina hemtrakter. Det har klagats mycket över vädret här hemma men helt så illa tedde det sig tack och lov inte i Tyskland om man bortser från just den dag då Heidis kusin gifte sig och det rådde högst osannolika 12 grader som dessutom hade gått i maskopi med värsta sortens blåst. Samma datum i fjor, på samma plats hade vi hela 26 grader varmare. Som det kan bli…

Vädret till trots var det ett helt underbart bröllop. Heidi var så fin, så fin, som en riktig prinsessa. Lite nervös var hon nog inför sin uppgift i den fullsatta kyrkan. Det var nämligen så att prästen mot slutet av den långa proceduren (katolsk kyrka, därför en katolsk vigsel) överlämnade ett stort ljus till Heidi, närmare bestämt parets äktenskapsljus, vilket Heidi skulle bära medan hon tillsammans med brudparet, prästen och ministranterna tågade ut ur kyrkan. Spännande! Hela bröllopet, hela alltet var en fantastisk upplevelse för oss alla men särskilt för Heidi som ju aldrig varit med på ett bröllop förut. Efter vigseln släppte brudparet vita duvor mot himlen, det sköts en rejäl honnörssalva också och när den långa, långa bilkonvojen på väg till festlokalen vilt tutandes slingrade sig genom ett antal byar och till och med pappa titt som tätt stod på tutan, ja, då var Heidis lycka perfekt. Hon rent av tjöt av förtjusning. Man blir så lycklig över alla dessa härliga känslor som finns där i en och samma lilla person, det går nästan inte att beskriva.
Senare på festen, i samband med en rolig lek och inför sådär 80 pers, fick Heidi dessutom utmärkelsen att bära den finaste klänningen (efter bruden, så klart) - en ära svårt att glömma. Hon dansade flitigt också och ungefär vid midnatt beseglade vi planen att minsann bli de sista att lämna festen. Nog är det roligt att lyssna på Heidi när hon erkänner att hon faktiskt hade lite svårt att inte tappa huvudet i bilen på vägen hem till husvagnen. Kvart i fyra på morgonen.

Förutom allt hallå kring bröllopet hade vi också en oförglömlig och i alla fall till en början tyvärr ganska tragisk incident med våra kaniner, eller rättare sagt vår kaninmamma Belle. Hon tog nämligen tillfället i akt och gav sig ut på äventyr då buren inte var stängd en kväll. Robin som trivs bäst där han är och helst aldrig lämnar buren kanske aldrig hade hoppat iväg trots öppen lucka. Men Belle är en vilde, en våghals. Ja, och så var hon alltså borta. Förtältet är ju inte hermetiskt stängt, så hon hittade väl den lilla spalten ut och ja, där väntade ju den stora vida världen med gräs, buskar, träd och en hel skog på nära håll. Vi hyste inget hopp om att hitta en bortsprungen kanin på en campingplats. Omöjligt.
Den tomma buren var svår att titta på och sorgen kändes tung. Det gjorde ont. Fast det bara var en kanin. Men nej, så enkelt är det ju inte. Det var ju Heidis kanin, den hon fick lov att skaffa sommaren i rullstolen, för att hon så innerligt ville ha kaninbebisar - ja ni förstår. Jobbigt! Vi bestämde att aktivera oss istället för att grubbla över hur Belle hade det där ute och åkte till stan för att leta en ny tjejkanin, inte skulle eller kunde den ersätta Belle men i alla fall ge oss tre lite tröst och bli en plastmamma till Daffy och en - i ordets sanna bemärkelse - ”bunny” till Robin. I första djuraffären hade de ingen bebiskanin som stämde in på våra önskemål men de ringde till sin uppfödare och vi lovades en unge att hämta samma kväll. Vi fick en exakt beskrivning hur den skulle se ut, vad pappan och mamman var för några osv. och till minnet av vår fina Belle fick kaninen arbetsnamnet Lillbelle. Men kaninen kom inte den kvällen så vi skulle hämta henne nästa dag.
Den natten sov jag dåligt, Heidis sorg plågade mig. Redan vid femtiden låg jag vaken, hörde Robin och Daffy stampa där ute, undrade vad som försiggick, fick en sådan konstig känsla, gick ut. Gissa! Jag trodde inte mina ögon. Där satt Belle i förtältet! Kvickt föste jag in henne i buren, hjärtat slog som en trumma, Herregud, hur mycket tur kan man egentligen ha! En kanin som hittar tillbaka, wow Belle, så mycket hjärna hade vi inte förmodat bakom ditt lilla svarta pannben. Där var hon, oskadd dessutom. Men hon mådde inte så bra, helt slut var hon, stackaren, skakade i flera timmar, oförmögen att ens ta sig till vattenflaskan. Vi fick hjälpa henne och så småningom blev hon bättre, lagom till sommarsjusovaren Heidi vaknade. Att berätta om Belles hemkomst var sannerligen ett av de större glädjetillfällen vi har varit med om i våra liv. Vilken känslomässig berg- och dalbana! Inte lätt att hänga med i svängarna men skönt med Happy End. Kan ni gissa hur många kaniner Heidi har nu? Enkelt, eller hur. För naturligtvis åkte vi och hämtade Lillbelle, vi var ju redan kära i henne. En mer är bättre än en mindre, resonerade vi.

Så mycket om vår sommar. Oförglömlig och dramatisk när man ser på de stora händelserna men inte minst underbar när jag tänker på att vi också fick träffa några goda vänner i Trollhättan och att vi hade så många sköna veckor med och för varandra. Vad mer kan man begära…

Heidi går i trean nu, är fortfarande en entusiastisk cheerleadare och mår bara bra. Skolarbetet fungerar fint. Hennes stora entusiasm för skolan har tyvärr avtagit rejält sedan det under tvåan blivit allt mer rörigt i klassen och Heidi ofta har klagat på bristande arbetsro och trygghet. Riktigt tråkigt. Kunskapsmässigt tror vi att hon ligger bra till men så riktigt säkert vet vi egentligen inte. Hon gillar att läsa och är bra på det, har hyllorna fulla med böcker och läser helt obehindrat även på tyska. Fastän skolan i sig inte var helt så rolig i våras är Heidi fortfarande mycket glad för kunskap av alla slag och i alla former. Med stort intresse följer hon olika kunskapsprogram på de tyska barnkanalerna, är duktig på att memorera fakta och har lätt att se sammanhang för att sedan återberätta hur saker och ting fungerar, även efter en längre tid. Till saken hör att hon ju tar emot allt på tyska och återberätta utan problem på svenska. Hon förstår tyska helt utan problem och har kommit i gång på riktigt med snacket också. Hon uttrycker sig fullständigt obehindrat om vad som helst och hennes ordförråd får mig om och om igen att storkna.
I skolan bedriver Heidi sedan förra terminen en liten utbildningsverksamhet. På rasterna undervisar hon några klasskamrater i tyska, ger då och då en veckoläxa också och det är så klart mig hon anlitar för att sätta ihop lektions- och läxmaterial. Vi brukar prata lite om hur man bäst förmedlar och befäster de nya kunskaperna och sedan kör hon väl mer eller mindre hårt med sina fem elever. De har det säkert inte lätt men fröken Heidi ger dem i alla fall viss inflytande genom att låta dem kryssa huruvida läxan var svår, lite svår eller lätt. Min lilla fröken… Nu går hon redan och längtar efter första studiedagen i oktober för då passar hon på och går på fortbildning. Vad jag menar? Jo, hon följer med mig, såklart :)

Med detta tackar vi för alla hälsningar som har kommit via bloggen eller brevlådan och säger hej då för den här gången. Sköt om er och ha en bra höst!


24 juni 2011, Midsommarafton: Så här ser man ut när man slickar av tallriken. 30 juni 2011: Kvällsunderhållning på hotellet på Rhodos. Lättroad som alltid. Här med kompisen Vera.1 juli 2011: Utflykt till Rhodos stad.Så fin hon är...10 juli 2011: Med kompisen Linnea. Gott med både vitt och rött :)17 juli 2011: Äntligen Thüringer Bratwurst! Så himla gott efter ett års längtan.27 Juli 2011: Med nya familjemedlemmen Lillbelle.23 juli 2011: Polterabend. Heidi på väg att kasta porslinet. Meningen är att det ska gå i tusen bitar. Aldrig hört talas om traditionen? Gå in på
http://en.wikipedia.org/wiki/PolterabendMånga skärvor.30 juli 2011: Heidi har precis tagit emot ljuset från prästen.Annorlunda? Först lämnar gästerna kyrkan och sedan brudparet. Svårt att ta bilder...12 grader, som sagt...I bilkonvojen. Oj vad det tudades. En upprymd Heidi.

3 augusti 2011: Kaninernas sommarhus i förtältet.1 september 2011: Asfaltkonst i väntan på biobesök.27 augusti 2011: Hår-rapport...


Kommentarer
Postat av: Felix

Vad härligt att allting går så bra!!/ Felix (Eller Jossan som du nog känner mig bättre som, från 9an -07)

2011-09-18 @ 01:18:03
Postat av: Moa

fina heidi! inte konstigt att den klänningen kom tvåa :) låter som en bra sommar som ni fyllt helt rätt. :) otrolig kanin, vad skönt att hon kom tillbaka! inte helt fel med en till heller...jätteskönt att höra om fina MR-resultat. hoppas det förblir så. svår att förstå är den, cancern. kommer tillbaka ett halvår efter både cellgifter och strålning men nu hoppas jag verkligen att den håller sig där den ska vara, ungefär där pepparn växer... hoppas det blir mindre rörigt i skolan i höst, inte alls kul när det är så... hade det själv väldigt rörigt i ettan (27 sjuåringar är ingen jättebra idé i en klass) men jag tillhörde den gruppen elever som klarade av att jobba på ändå. inte lika lätt för alla andra tyvärr. härligt att hon är så bra på tyska! :) språk är alltid bra att kunna, och speciellt när man har släkt man gärna vill kunna prata med. hoppas ni får en bra höst!kram!

moa

Postat av: pia-cecilia o lina

UNDERBARA NYHETER....hade ett trevligt möte med Jan på LIDL idag, sååå trevligt :) Många kramar till Er <3<3<3

2011-09-22 @ 22:27:23
Postat av: Anna från Trollhättan

Fina, söta, goa Heidi, fantastiska fina bilder på dej!! Tänk när ni satt på vår balkongen och vi fick skratta så gott. Du skulle berätta om teckningen från i somras. Det fyllde oss med glädje och skrat, som fortfarande finns kvar!! Tack snälla!Jätteskönt att läsa om fina MR-resultat. Vi hoppas verkligen att det förblir så.Hoppas att det ordnar till sig sig med studielusten och att det blir studieron i skolan. Alla ha rätt till det i skolan. Att hon gillar att undervisa i tyska låter toppen! Hon kan skicka läxorna även till mig, så kanske jag kan få reparera det som minnet har tappat bort! :)

Ha en bra höst!!

Kramar från oss i Trollhättan

2011-09-25 @ 21:56:16
Postat av: Anna från Trollhättan

Fina, söta, goa Heidi, fantastiska fina bilder på dej!! Tänk när ni satt på vår balkongen och vi fick skratta så gott. Du skulle berätta om teckningen från i somras. Det fyllde oss med glädje och skrat, som fortfarande finns kvar!! Tack snälla!Jätteskönt att läsa om fina MR-resultat. Vi hoppas verkligen att det förblir så.Hoppas att det ordnar till sig sig med studielusten och att det blir studieron i skolan. Alla ha rätt till det i skolan. Att hon gillar att undervisa i tyska låter toppen! Hon kan skicka läxorna även till mig, så kanske jag kan få reparera det som minnet har tappat bort! :)

Ha en bra höst!!

Kramar från oss i Trollhättan

2011-09-25 @ 21:56:47
Postat av: Tummelisa

Så härligt att läsa om MR-resultatet, blir så glad när jag tänker på allt Heidi INTE behöver gå igenom. Rhodos...jomenvisst är där härligt, har precis kommit hem därifrån, varit på Rhodos västkust där det tack och lov blåser så att det gick att uthärda 42 grader i solen.

Så bra att kaninmamma Belle hittade hem igen, det går åt så mycket energi till alla tankar man bryr sin hjärna med när man undrar hur ens älskade djur har det och om dom klarar sej från alla faror.

Så fin du var på bröllopet Heidi, bruden ska ju va nummer ett meeeeeen ......jag tycker nästan att på det bröllopet var där två ettor. Jag har också krossat porslin för en del år sedan eftersom min svärdotter är från Tyskland, oj oj oj vad vi hade samlat ihop, och det blivande brudparet fick själva röja upp efteråt.

Oj vad håret växer, och så fint det är, jag hade varit världens lyckligaste om jag haft det håret när jag var skolflicka.

Hoppas att alla inlägg här i bloggen får fortsätta med så positiva rapporter om Heidi och att det blir lite bättre förhållanden i skolan, tyvärr känner jag igen det där med arbetsro, har hört detsamma från mina barnbarn. Till sist önskar jag hela familjen en fin höst och att kaninerna håller sej där dom ska så ingen behöver ligga sömnlös och undra vad för äventyr dom är ute på.

2011-09-26 @ 20:56:48
Postat av: Hanna och JonasRiktigt trevlig läsning.

Sköt om er !2011-09-29 @ 11:31:02
Postat av: Sari

hur mår Heidi?Ni?

2011-10-04 @ 21:12:57
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Susanne

Härliga nyheter. Ha det så gott hela familjen.

2011-10-08 @ 23:54:00
Postat av: Emilia

Hej hopp familjen!

Jag blev så glad när jag läste de goda nyheterna =D Även ni ska väl ha lyckan med er ibland. Det är så kul att se alla fina bilder på Heidi, hon verkar må super och ni är så fina föräldrar som kämpar på. Men oj vad chockad jag blev när jag såg hur lång Heidi har blivit. Hon växer nog snart om dig Andrea hehe!!! Det var så längesen jag träffade både henne och alla andra barnen i klassen. Har ju varit bortrest ett tag och sticker snart iväg igen men jag tänkte försöka hinna med en visit innan jag åker. Blev lite sorgsen när jag läste om hur dåligt det verkar vara i klassen. Visste ju att det blivit lite stökigare men inte att det var så illa att Heidi tappat lite av sin gnista över att gå dit. Det händer mycket på ett år, finns det någon speciell anledning till att det har blivit som det är? Ge Heidi en bamsestor kram och hälsning från mig

2011-10-19 @ 11:06:17
Postat av: Helene på skolan

Vilka fina bilder på dig Heidi. Jag är riktigt avundsjuk på ditt långa fina hår.

Nu är det bara en vecka kvar till lovet och jag kan tänka mig hur du längtar. Jag vet ju hur din mamma förvandlar ert hus till ett spökslott....

Kramar o tankar

2011-10-21 @ 22:05:12
Postat av: Tummelisa

Hej!

Har varit i Berlin och hälsat på barnbarnen som på grund av mammans och pappans arbete ska bo där några år. Hälsningar till Heidi från "Ampelmännchen".

2011-10-24 @ 20:44:16
Postat av: victoria

hejsan förstår hur glad man blir av beskeden! Jag fick också diagnos på hjärntumören ependymom i år. Kul att se hur stark hon är! hör gärna av er om ni känner för det.

Mvh

Victoria

2011-12-12 @ 16:00:04
URL: http://victoriasunden.blogg.se/
Postat av: Tummelisa

EN RIKTIGT GOD-JUL OCH ETT ALLDELES FANTASTISKT BRA NYTT ÅR TILLÖNSKAS HELA FAMILJEN.

2011-12-22 @ 09:32:58
Postat av: solveig

Gott nytt år! Hoppas ni alla mår bra.

2011-12-30 @ 23:01:58
Postat av: Moa

hoppas att "no news is good news" och att ni har haft en bra jul och nyår! :)

2012-01-01 @ 20:26:39
URL: http://dayviews.com/legobit
Postat av: solveig

Hur mår den vackraste av sommarens brudärnor? Har tomten lämnat något trevligt till er? Hur mår det långa, vackra håret! Hur har kaninerna haft det över jul? De fick väl även de några klappar?

Många frågor har vi och väntar ivriga på en ny uppdatering!

2012-01-17 @ 22:53:53
Postat av: trogen bloggläsare

Nu börjar man bli lite orolig. Vill inte stressa men hoppas på snar uppdatering!

2012-02-04 @ 14:18:47
Postat av: Catarina

Ja obehagliga tankar snurrar när det blir så tyst... Hoppas att ni mår bra!

2012-02-04 @ 17:56:12
Postat av: trogen bloggläsare

vill inte stressa er men man blir nästan lite orolig i väntan på uppdatering!

2012-02-05 @ 10:23:04
Postat av: Tummelisa

Här är en till som väntar på att höra att Heidi mår bra, tittar in varje dag och hoppas varje gång på en hälsning att allt står väl till med Heidi.

2012-02-08 @ 10:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback