16 NOVEMBER 2007

Fredag 16 november 2007

Livet rullar på här hos oss och vi har det bra. I slutet av oktober var vi på familjedag på Grand Hotel i Helsingborg. Tillsammans med Busmus 13/11-07Barncancerföreningen bjöd hotellet på ett helt dygn med olika förströelser för både barn och föräldrar. Där var fotbollsstjärnan Henke och sångerskan Emilia och det blev skattjakt och vinprovning. Vi bodde på ett stort tvådelat, gammaldags inrett rum så Heidi fick sin egen prinsesskammare - väldigt spännande!


Strax därpå bar det av till Weissenhäuser Strand. Äventyrsbadet var förstås mitt i prick för vår lilla badgumma, vild och tokig i vatten som hon är. Om och om igen drog hon Jan till trapporna till den gigantiska, 156 m långa rutschkanan. Hela dagarna på badhuset - så himla häftigt, tyckte Heidi. Det var inte helt lätt att packa väskorna för att åka hem och våra bedyrningar att vi skulle komma tillbaka en annan gång var inte värda mycket... Men dit ska vi igen, absolut.Och så ska vi göra en massa annat, har vi bestämt. Vi vill ta vara på den tid vi har med Heidi och fylla den med en massa upplevelser. Just nu planera vi för jul. Det lutar starkt åt Tyskland. Det är 2 och ½ år sedan vi var i mina hemtrakter. Julmarknaden i Erfurt är förtrollande. Heidi kommer att älska den. Dessutom fantiserar vi om en resa till solen så hon kan bada och bada och bada...


Som sagt, vi planerar för fullt. Inte på ett hysteriskt sätt men kanske dock lite mer intensivt än vi skulle ha gjort om inte hotet fanns så nära hela tiden. 50:50 - det är oddsen. Hur vi än vrider och vänder på saken, hur mycket vi än intalar oss att livet är nyckfullt även för alla andra så är hotet med sin styrka av hela 50 procent ytterst verkligt för oss.
Men visst - det är 50 procent också på den andra sidan, den lyckliga. Ibland målar jag upp en bild för Jan och mig om Heidi när hon är mitt i tonåren, fin och klok och full av liv. Och så berättar jag för honom hur vi kommer att sitta där och snacka om den tid då vi var så rädda för att vi ännu inte visste att hon ju skulle leva. Jag kommer att tjata dagarna i ände. Kommer du ihåg hur jobbigt det var? Minns du vilken kraft det tog att hålla nere alla farhågor, hur svårt det kändes att bara leva för stunden? Så mycket enklare tillvaron hade varit om vi bara hade vetat då att hon kom att klara sig...


Bilden är balsam för själen. Det kan bli så, det kan det faktiskt.


Under tiden brottas vi lite grann med höstens förkylningar. I två veckor har Heidi dragits med en riktigt förskräcklig hosta. När hon dessutom fick lite lätt feber ansåg vi att ett läkarbesök var nödvändigt. Ja, och så är man så enfaldig och tror att man får en tid på Staffanstorps vårdcentral. Ha, ha - vilket skämt. Inte heller Heidis förflutna och hennes ännu nedsatta immunförsvar kunde räfsa fram en tid. Gud vad bedrövligt... Turligt nog fick vi komma till Lunds Barnläkarmottagning nästa dag. Heidis CRP låg på 36 - inte skyhögt men dock en klar indikation på en bakteriell infektion. Läkaren konstaterade också att vänstra lungan inte var helt ok. Antibiotika alltså. Som belöning för allt som hände hos doktorn fick Heidi följa mig till skolan och agera stödlärare i tyska och bild. Precis som mamma hade hon förstås förberett sig kvällen innan med anteckningar och exempel på hur man ritar djur - kolla fotot! Hem kom i alla fall en stolt och överlycklig fröken Heidi. Yrkesvalet är orubbligt.


Lektionsplanering 13/11-07