9 SEPTEMBER 2009

Onsdag, 9 september 2009
Väntan på MR-svaret har varit jobbig, som vanligt. Vid fyratiden i eftermiddags kom äntligen kontaktsköterskans samtal. Relativt lugnande nyheter eftersom bilderna inte visar några nya tumörer.  Däremot finns det en ca 3 mm stor tumörrest som alltså är kvar sedan förra operationen. Läkarna var mycket säkra att det inte är något nytt som har växt. Ändå känns det inte helt ok även om sköterskan bedömde läget som bra. Nåväl, det beror väl mycket på referensramar också. Vi har nog inte hennes - tack och lov, kanske...  Om eller hur man vidtar åtgärder är ännu inte bestämt. Läkarna kommer att diskutera frågan vidare nästa vecka.

På MR-bilderna syntes det också att det skadade området i hjärnan som hänger ihop med Heidis förlamning har krympt. Antagligen även det en positiv nyhet.

Sist men inte minst om MR: Heidi var - inte helt oväntat - super duktig! Det var inga problem alls. Hon låg helt blickstilla precis hela tiden. För sina insatser fick hon mycket beröm och två biobiljetter, mycket roligare än en piggelin på uppvaket.

Heidi mår bra och allt fungerar fint. Hennes skolfröken kom med idel beröm och bara glada nyheter om Heidis insatser i skolan när vi träffade henne igår.

För en vecka sedan fick vi tillskott i familjen. Förstärkningen är en ca 8 veckor gammal, helt svart och jätte söt kaninflicka. Heidi har döpt henne till Belle Gråmage. Till våren ska hon få träffa kaninen Robin Brunöra och så får vi hoppas att Heidis stora dröm, nämligen att få en kull söta kaninbebisar, går i uppfyllelse. Tja, som ni förstår håller vi alltså på att bli kaninuppfödare nu och, ärligt talat, vi gör det mer än gärna.I helgen var vi för tredje året i rad på Kolmården. Heidi hade hur roligt som helst inte minst för att storebror Tim inkl. hans av Heidi avgudade flickvän var med. Nästan sommarvarmt väder, en massa spännande djur, otaliga åkturer i berg- och dalbanan och ett skojigt möte med några nyfikna s.k. marmosettapor gav oss två oförglömliga dagar.