18 MAJ 2008

Söndag, 18 maj 2008

Den tredje maj var tiden äntligen inne för Heidis 6-årsdag. Tänk så stor hon har blivit! Full av energi och med kusinerna från Vara på plats var det extra roligt att fylla år. Tack för alla era påhälsningar på bloggen och era gratulationer!Den 7 maj var vi på sjukhuset för att träffa barnneurologen doktor Johan. Han blev återtigen mycket nöjd när han såg Heidi. Hon är i ett otroligt fint skick, helt enkelt. Doktor Johan konstaterade bl.a. att det nu inte längre finns några tecken på biverkningarna av Vincristin, ett av cellgifterna som Heidi fick under behandlingen. Det var ett härligt besked! 
Stärkt av så goda nyheter vågade jag också fråga rakt på om Heidi kan ha klarat sig ur denna pärs "redan", att Heidis cancer kan vara besegrad av "bara" operationerna och cellgifterna, att den inte kommer tillbaka alltså. Och ja, enligt doktor Johan finns den chansen. Och varje dag utan återfall är ett steg åt rätt håll. Johans svar kändes bra, tycker vi och ger näring för vårt hopp att Heidi kan slippa fler operationer, cellgifter och inte minst strålning.

I början på juli ska ytterligare en milstolpe, nästa magnetröntgen alltså, passeras. Om det inte finns någon ny knöl då kommer MR-intervallerna utökas till sex månader, wow!


Den 10 maj bjöd Heidi på kalas och under en strålande blå sommarhimmel höll vi i ett fartigt party, precis som Heidi önskat sig.Så många fina presenter!Full fart in i de sista minuterna ...

10/5-08 Kalas

Dagen därpå gjorde vi de första tofsarna. Oj vad Heidi blev glad över det!

11/5-08 Äntligen tofsar igen