16 NOVEMBER 2007

Fredag 16 november 2007

Livet rullar på här hos oss och vi har det bra. I slutet av oktober var vi på familjedag på Grand Hotel i Helsingborg. Tillsammans med Busmus 13/11-07Barncancerföreningen bjöd hotellet på ett helt dygn med olika förströelser för både barn och föräldrar. Där var fotbollsstjärnan Henke och sångerskan Emilia och det blev skattjakt och vinprovning. Vi bodde på ett stort tvådelat, gammaldags inrett rum så Heidi fick sin egen prinsesskammare - väldigt spännande!


Strax därpå bar det av till Weissenhäuser Strand. Äventyrsbadet var förstås mitt i prick för vår lilla badgumma, vild och tokig i vatten som hon är. Om och om igen drog hon Jan till trapporna till den gigantiska, 156 m långa rutschkanan. Hela dagarna på badhuset - så himla häftigt, tyckte Heidi. Det var inte helt lätt att packa väskorna för att åka hem och våra bedyrningar att vi skulle komma tillbaka en annan gång var inte värda mycket... Men dit ska vi igen, absolut.Och så ska vi göra en massa annat, har vi bestämt. Vi vill ta vara på den tid vi har med Heidi och fylla den med en massa upplevelser. Just nu planera vi för jul. Det lutar starkt åt Tyskland. Det är 2 och ½ år sedan vi var i mina hemtrakter. Julmarknaden i Erfurt är förtrollande. Heidi kommer att älska den. Dessutom fantiserar vi om en resa till solen så hon kan bada och bada och bada...


Som sagt, vi planerar för fullt. Inte på ett hysteriskt sätt men kanske dock lite mer intensivt än vi skulle ha gjort om inte hotet fanns så nära hela tiden. 50:50 - det är oddsen. Hur vi än vrider och vänder på saken, hur mycket vi än intalar oss att livet är nyckfullt även för alla andra så är hotet med sin styrka av hela 50 procent ytterst verkligt för oss.
Men visst - det är 50 procent också på den andra sidan, den lyckliga. Ibland målar jag upp en bild för Jan och mig om Heidi när hon är mitt i tonåren, fin och klok och full av liv. Och så berättar jag för honom hur vi kommer att sitta där och snacka om den tid då vi var så rädda för att vi ännu inte visste att hon ju skulle leva. Jag kommer att tjata dagarna i ände. Kommer du ihåg hur jobbigt det var? Minns du vilken kraft det tog att hålla nere alla farhågor, hur svårt det kändes att bara leva för stunden? Så mycket enklare tillvaron hade varit om vi bara hade vetat då att hon kom att klara sig...


Bilden är balsam för själen. Det kan bli så, det kan det faktiskt.


Under tiden brottas vi lite grann med höstens förkylningar. I två veckor har Heidi dragits med en riktigt förskräcklig hosta. När hon dessutom fick lite lätt feber ansåg vi att ett läkarbesök var nödvändigt. Ja, och så är man så enfaldig och tror att man får en tid på Staffanstorps vårdcentral. Ha, ha - vilket skämt. Inte heller Heidis förflutna och hennes ännu nedsatta immunförsvar kunde räfsa fram en tid. Gud vad bedrövligt... Turligt nog fick vi komma till Lunds Barnläkarmottagning nästa dag. Heidis CRP låg på 36 - inte skyhögt men dock en klar indikation på en bakteriell infektion. Läkaren konstaterade också att vänstra lungan inte var helt ok. Antibiotika alltså. Som belöning för allt som hände hos doktorn fick Heidi följa mig till skolan och agera stödlärare i tyska och bild. Precis som mamma hade hon förstås förberett sig kvällen innan med anteckningar och exempel på hur man ritar djur - kolla fotot! Hem kom i alla fall en stolt och överlycklig fröken Heidi. Yrkesvalet är orubbligt.


Lektionsplanering 13/11-07

 


Kommentarer
Postat av: Ia

Hej på er!
Jag får förbaske mig tårar i ögonen när jag läser om er....:)
Vad härligt ni har det, alla borde ju leva så men man tar allting för givet och tror att man har hur mkt tid som helst!!!
Gud, så ljuvlig Heidi är på kortet,vilka ögon och vilken utstrålning....måtte hon få ett långt, långt liv till att sprida glädje åt sin omgivning...
Kramar till er alla!

2007-11-16 @ 14:14:19
Postat av: Helene

Lilla Heidi det bara strålar om dig. Så härligt att få träffa dig på skolan och prata med dig och så fina teckningar du hade gjort. När du stod hos mig vid skrivbordet och berättade vad du hade ritat på lektionen så kände jag en sådan enorm glädje. Du är full av livsgädje och energi att det smittar av sig. Jag är säker på att du kommer att bli en fantastisk fröken.
Kramar och tankar till er alla
Helene på skolan

2007-11-16 @ 18:54:32
Postat av: Danijela

Kram från Danijela.....

Postat av: Emma

VAD HÄRLIGT :D och ååååååååååååååååååh vad jag hoppas för er att heidi ska hamna på den goda 50/50-halvan!

jäkla vårdcentraler alltså. jag har ju tur som inte brukar behöva tid samma dag, men husläkarna på vår vårdcentral verkar inte ha lärt sig det där med telefonkö och telefonsvarare så det blir till att sitta i 45 minuter och höra hur det tutar upptaget varje gång man ringer... och sen är telefontiden slut!

skönt att ni fick en tid i lund åtminstone!

2007-11-18 @ 13:36:39
Postat av: Helene

Sitter nu på jobb och ska snart börja att fixa till festen, kommer att sakna dig Andrea.
Jag förstår att just nu finns det andra saker i ditt som går före.
Sänder er massor tankar och kramar och ha en skön helg tillsammans.
Helene på skolan

2007-11-23 @ 17:13:32
Postat av: Therése

Hej! Jag vill bara titta in till er en liten stund.. Hoppas att er dotter mår fortsatt bra och att hon har haft en fin luciadag idag. God Jul önskar jag er alla - lite i förskott.

2007-12-13 @ 16:24:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback