15 JUNI 2010

Tisdag, 15 juni 2010
Händelserika veckor ligger bakom oss. Läs, se och njut av bilderna!

Till att börja med har vår fina prinsessa fyllt år och är nu en stolt åttaåring. Det blev en härlig födelsedag med massor av presenter och naturligtvis en stor, fin blombukett som blomsterflickan Heidi önskat sig.









På eftermiddagen hämtade vi Heidis fyra närmaste tjejkompisar från fritids och så var festen igång. Heidi var mer än nöjd med sin dag – tja, vad behöver vi mer.








Bara några dagar senare var det Bonnamarknad i byn. Heidi deltog i uppvisningen som hennes cheerleadingteam höll på torget. Vi blev som vanligt i sådana lägen mycket rörda över att hon var med, att hon dansade och hoppade där mitt bland alla de andra (normala) tjejerna i laget. Underbart.



Även hemma blir det en hel del dans. Här fick pappa, mamma, Mimi och storebror Tim se ett av Heidis fartiga framföranden. Ibland tränar hon hela eftermiddagen för att sedan bjuda oss på dansshow.






På Bonnamarknaden var Heidi inte blyg att testa alla värstingkaruseller, här tillsammans med Tim.






Samma helg var det terminsavslutning för cheerleading och även bowlingskalas som Heidi höll tillsammans med klasskompisen Simon. Inte oväntat hade de mycket roligt på sitt party. Det var mycket att stå i men det verkar inte Heidi ha ont av. Hon är full av energi och verkligen alltid glad och belåten.





Så småningom kom även våra himla söta kaninungar fram ur boet. På första bilden är de två och på nästa bild fyra veckor gamla.





Veckorna gick fort och snart var det dags att ta farväl. Det var en svår skilsmässa när ungarna skulle flytta till byns djuraffär för att hitta nya hem. Det blev många tårar även om Heidi förstod att vi inte kan starta en hel kaninfarm… Usch ja, vi hade verkligen vant oss vid de små busarna. Det blev så tomt och tyst med bara mamma Belle och pappa Robin och lille Daffy som av någon anledning inte utvecklats lika bra som sina fyra syskon. Han är fortfarande ganska liten och därför får han helt enkelt stanna hos oss. Ja, så kan det gå. Av en blir två blir tre…



Trädgården har vaknat och Heidis blomstertid är kommen. Hela våren igenom har vi haft vackra tulpanbuketter på vårt matbord. I höstas hade vi nämligen tillsammans stoppat ner ett hundratal krokus- och tulpanlökar som Heidi oinskränkt skulle få bestämma över när det väl blev blommor och så plockade hon buketter när helst hon kände för det. Nu har tulpanerna blommat över och sommarblommorna är på gång. På vår stora tomt finns det gott om vildblommor (på latinska heter det nog ogräs) och ofta går Heidi en liten runda efter vi har kommit hem för att plocka en liten bukett.




Nu väntar vi på sommaren och Heidi längtar efter sol och bad. Någon dag var det riktigt skönt ute och Heidi och kompis Vera blev mycket sugna på att bada. Poolen var inte framme ännu men de hade hur roligt som helst med vattenspridaren.




Tja, och nu är det sommarlov. Heidi har gått ut ettan, wow. Hon räknar fint och läser helt obehindrat; till och med tyska, och detta alltså utan hemspråksundervisning, duktig flicka, oj vad vi känner oss stolta. Överallt i huset kan man hitta hennes böcker.
Snart ska vi börja vår semester. Vi ser fram emot en skön och lugn sommar. Det är många år sedan sist… Vi har till och med planerat för flera veckor framåt vilket känns ovant och ganska häftigt.
Egentligen är det dags för en ny MR i mitten av juli. Vi har velat fram och tillbaka men med hjälp av konsultsköterska och kurator bestämt oss att flytta undersökningen tre veckor framåt till förmån för en hel och oavbruten semester. Det ger visserligen fortfarande en del magknip men förhoppningsvis lyckas vi att skaka av oss oron lite, lite grann.

Vi försöker - som så många gånger tidigare berättat - att låta bli att tänka för mycket på framtiden och tar en dag i taget här men helst av allt skulle vi vilja leva gårdagen om och om igen…


P.S. till en trogen bloggläsare: Tack för det fina vykortet från Mallorca – jo, det kom fram! En lyckad överraskning.


Kommentarer
Postat av: Moa

Härliga bilder! En tjej som vet hur man njuter av livet :) Hoppas ni får en fin sommar med mycket sol och bad! Kramar

Postat av: Veronica

Önskar er en riktigt trevlig sommar med mycket sol och bad!!!

2010-06-15 @ 19:57:37
Postat av: Susanne, okänd bloggläsare

Heidi verkligen sprudlar av liv. Kan inte bli annat än glad när man ser henne. Njut av en skön sommar och träng undan allt annat.

Önskar er en underbar sommar.

Kram

2010-06-15 @ 20:25:28
Postat av: Tummelisa

Det är inte bara när man är ledsen som man får tårar i ögonen utan också när man ser alla dessa fina bilder på Heidi, visserligen är det stor skillnad för det är ju glädjetårar för det är sannerligen en stor glädje att få förmånen att följa den här lilla hjälten, en hjälte som vi alla som läser Bloggen, önskar allt gott och all lycka. Så många presenter du fick Heidi,och vilka fina blommor du plockat. Det var roligt att se de söta kaninerna, denna gången kunde jag se vilket som var fram eller bak haha.... Nu ska vi bara hoppas på att solen vill lysa och värma upp badvattnet så att vi kan hoppa i böljan. Njut av sommarlovet Heidi och till sist önskar jag hela familjen en lång härlig semester.

2010-06-15 @ 20:46:29
Postat av: Sari

Underbara bilder och håller med Tummelisa där om att man får inte bara tårar i ögonen när man är ledsen.Stor kram till supergoa Heidi och till hennes fina föräldrar

2010-06-17 @ 22:20:31
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Therése

Kram, soliga hälsningar och en önskan om att ni ska få en vacker, avkopplande och härlig sommar på alla vis!



2010-06-19 @ 12:46:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback