30 JANUARI 2010

Lördag, 30 januari 2010Så där ja, nu finns det en liten stund för uppdatering. Lördag eftermiddag och Heidi är hos bästisen Vera – bättre lördag eftermiddag kan hon knappast tänka sig. Vad hon älskar sina kompisar! De kommer före allt annat, knappt att vi lyckas fresta henne med att åka på någon resa längre. Nej, då är jag utan mina kompisar, utan Vera, säger Heidi. Hon är så social, vår lilla stora tjej. Som fortfarande tror på jultomten. Eller så har hon väl bestämt sig för att han finns, alla andra teorier till trots.

Ja, så kom han ju också, genom snön när mörkret precis sänkt sig över Staffanstorp. En svensk tomte var det i år, eller nej, det var visst danska han snackade. Mycket underligt och inte helt lätt att förstå, tyckte en respektfull och lätt nervös Heidi. Ja, det är livet när det kittlar lite, det vet vi, det gillar Heidi, ja, gott med lite gnistor och spänning.Paket hade tomten med sig så golvet vek sig under säcken och när Heidi fick packa upp dem var hon så lycklig att det nästan gjorde ont att se på henne. Det är dumt men svårt att låta bli när tankarna rör sig framåt till nästa jul. Blir det någon? Usch.Julen med Tim och Mimi var härliga dagar som gick i ett nafs och rätt som det var stod Heidis stora ”Sova-över-pyjamas-party” på tur. De fyra ”närmaste” var bjudna och det blev en kväll full av dynamik och aktivitet i vårt hus. Sovlägret intogs kring tio men klockan hann bli halv ett när jag ”nattade” de två mest ståndaktiga tjejerna… hej och hå!

En särskilt lång natt blev det alltså inte för flickorna och hux flux var det frukostdags. När tjejerna sedan gått hem och lugnet återvänt i huset började vi plocka några sommar- och badkläder för att kasta ner dem i ett par resväskor. En sväng till Forex och en sista natt i den egna sängen och så klev vi redan på planet som skulle bära oss ända till Phuket i Thailand – till paradiset! En resa som vi bokat i sista minuten och med insikten att Heidi nu är i ett så pass bra tillstånd som vi inte får lov att räkna med i framtiden. Hur nära den där framtiden är vet vi inte. Men vi vet ju att det gäller att fånga dagen.

Sagt, gjort – i två veckor njöt vi av kopiöst lata dagar med inget annat än sol, bad, mat och thailändarnas leenden och inte att förglömma Heidis stora förhoppning att vi skulle möta någon av ”mammas kompisar” (citat), med andra ord någon orm. Men vi slapp det, tack och lov, även under den lilla elefant-trekking som vi gjorde och där guiden efteråt berättade om ett antal green vipers (på svenska?) i området som de på sistone hade fått döda för att de utgjorde ett hot mot trekking-turisterna.

Nåväl, speciella och mysiga var de, våra dagar i Thailand, och det är svårt att säga vad som gjorde Heidi lyckligast. Kanske när pappa puttade fart på henne när hon surfade på vågorna eller när hon för första gången beställde in en thairätt till sig själv eller när vi red på elefanten. Kanske var det också den i timmar badande mamman (annars tyvärr största badkrukan) vilket betydde obeskrivligt mycket för vattenälskaren Heidi.

Massor av minnen för Heidi och oss blev det, verkligen riktigt många, fastetsade på våra näthinnor. För alltid. Och så fick vi lite välbehövd distans från allt det skrämmande som påstås ligga framför oss.

Men senaste MR-bilderna, tagna den 22 januari på huvudet av en jätteduktig Heidi som låg fullständigt blickstilla i 45 minuter, säger att detta scenario flyttats fram. I alla fall i ett par månader. Bilderna visar nämligen för närvarande inte något mer än den lilla resten som redan fanns där i oktober. Den resten skulle till och med kunna vara något mindre nu, fick vi veta. På tisdagens tumörkonferens blev läkarna dock inte klara med Heidis fall och vill därför ta upp det igen om 1 ½ veckor. Hur som helst så har vi alltså tagit emot detta glädjande besked och får ett par, tre lugna månader nu. En gåva, det mest dyrbara i hela världen: tid med vår fina, fina prinsessa.

Tänk om det finns någon vetenskapsman där ute i världen som är på gång att hitta ett botemedel mot ependymom. Då är den tid som Heidi vinner nu en mycket viktig faktor som ökar hennes chans att betvinga den här eländiga cancern, mot alla odds.
Vem vet, eller hur?
Vem vet.

Om jag fick använda enbart ett ord för att beskriva Heidi så skulle jag säga: livskraft. Heidi håller igång på ett sätt som man inte tror är möjligt. Det är förstås bara intuitivt men emellanåt tror vi att tjejens livskraft är starkare än allt annat man hittills har satt in mot hennes elaka tumörer. Det är ett kraftfullt vapen som man kanske förbiser bara för att ingen vet någonting ännu.
Men. Vem vet…


Kommentarer
Postat av: Anna

Följer bloggen och går in och läser ofta....kommenterar dock inte ofta, men måste göra det nu. Jag känner er inte men får en enormt stark och levande bild av en vacker och modig tjej. Vad underbart att ni haft en så bra semester. Jag tror helt klart på mirakel och livet kan bara inte vara så ofattbart obeskrivbart hemskt att man ska överleva sina barn.

Önskar er all lycka tillsammans.

Hälsningar från en för er okänd Anna från Västerås.

2010-01-30 @ 23:08:24
Postat av: Susanne, okänd bloggläsare

Vilka fina bilder på er underbara fina prinsessa.

Så skönt att få lov att resa iväg och bara få njuta tillsammans. Tack för uppdateringen, den var efterlängtad, samtidigt som vi förstår att det finns andra saker att prioritera.

Ha det så gott hela familjen och njut.

Stora kramar

2010-01-31 @ 00:41:13
Postat av: Helene på skolan

Jag blir tårögd när jag läser din uppdatering Andrea, ditt sätt att skriva om er älskade lilla Heidi är underbart att få läsa.

Kramar och tankar

2010-01-31 @ 08:49:41
Postat av: Moa

Hej

Skönt att läsa om senaste MR och tack för uppdateringen. Ingen kan säga att ni och Heidi inte tar vara på tiden - låter helt underbart med både Thailandresa och övernattning (i ett otroligt snyggt rum också!). Ser ut som en nöjd tjej på julafton :)

kram!

Postat av: Tummelisa

Så stor du har blivit Heidi, och så långt fint hår.

Så många julklappar du fick,tur att tomten inte gick vilse,och vilken härlig resa du varit på, jag blir så avunsjuk.

Det var ju tur att ni inte fick en åktur med den elefanten i Thailand, som förra veckan löpte amok,hade nog inte varit så kul att sitta på den ryggen.

Önskar att året 2010 och så klart alla andra år också blir riktiga lyckoår för hela familjen.

2010-01-31 @ 16:36:32
Postat av: Sari

tittar till er ofta ofta och hoppas på ny blogg....så nu äntligen:o))och jag blir så glad av att se så underbara kort på Heidi...Helt underbar tjej.Jag tänker ofta ofta på henne/er och ber för henne//Sari & Pontus

2010-01-31 @ 22:26:03
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Eva (förskoleklassen)

Så underbart att få höra så positiva besked. Vad sköna och avkopplande bilder från er resa, långt ifrån kyla och snö.Ni tar verkligen vara på tiden!

Heidi,var det en mobiltelefon du fick i julklapp? Du ser ut att bli helt överlycklig.

Hoppas och tror att år 2010 fortsätter i samma positiva anda för er alla i familjen.

Stora kramar och en bamsekram till dig Heidi.

2010-02-01 @ 19:59:25
Postat av: Kristina

Vad stor hon har blivit er fina Heidi. Jag har inte varit inne på ett tag men vad glad jag blir av denna pigga tjej och dina fina ord. Håller såklart fortfarande tummarna, tiden den rusar förbi. Det är längesedan nu som Heidi gick på Jeppsa och jag jobbade där. Kramar i massor Kristina från lammet:)

2010-02-02 @ 15:51:38
Postat av: Annika, fd kollega

Hej Andrea och hela familjen Bergman! Trots att jag inte kommenterar i bloggen så läser jag alla uppdateringar och tänker på er. Du skriver så vackert, Andrea, säkert är det ditt hjärta som formulerar sig. Barnen är vår största rikedom, våra prinsar och prinsessor, och det är en nåd att få ge dem all vår kärlek. Jag är övertygad om att det är era starka band till varandra som också ger Heidi så stark livslust att allt är möjligt och att allt går att vända - också mot starka odds. Hang in there Heidi. Kram, Annika

2010-02-03 @ 17:26:26
Postat av: Emilia

Med vilja kan man komma långt :)

Snöiga kramar från Emilia

2010-02-03 @ 19:33:58
Postat av: Birthe

Fina Heidi! Så skönt att höra att MR-bilderna trots allt såg bra ut. Jag tror på dig, du fixar det här!!

Visst är Thailand härligt! Vi brukar åka till

Khao Lak, det är paradiset på jorden!Kramar från mig!

2010-02-05 @ 20:38:08
Postat av: pia igelström malmberg

Vi är nyligen hemkomna från KRABI Thailand ,med sol i våra hjärtan.....<3

GRATTIS till det glädjande beskedet =D

2010-02-11 @ 09:45:23
Postat av: Helene på skolan

Kramar och tankar till er på alla hjärtansdag!

2010-02-14 @ 13:32:59
Postat av: Thomas

Hallo große Cousine,bei den Bildern aus Thailand werde ich ja ein bißchen neidisch. :) Übrigens ist mir der Google Übersetzer schwedisch-deutsch mittlerweile eine sehr gute Hilfe geworden, dass kannst du gern mal deiner Mama ausrichten. ;)LG Thomas

2010-03-01 @ 19:42:16
Postat av: Veronica

Hej Heidi,

hoppas allt är bra med dig.

Vilken härlig resa ni gjorde jag skulle också

vilja åka på en elefant!

Ha det bra kramar från mig,

en bloggis i Stöde:)

2010-03-06 @ 10:02:12
Postat av: Sari

present till dig i min blogg

2010-03-11 @ 14:21:44
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Susanne, okänd bloggläsare

Hej Heidi med familj.

Hoppas allt är bra med er. Tänk att våren ser ut att vara på väg. Tänker på er varje dag.

Kram

2010-03-18 @ 19:29:22
Postat av: Tove

Hejsan, jag undrar så hur ni hardetoch hur det är med Heidi, men förtsår om det inte finns så mycket ork till att skriva. Kramar till er!

2010-03-29 @ 11:22:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback