4 DECEMBER 2010

Lördag, 4 december 2010
Tiden rusar iväg… Numera min standardinledning för varje inlägg. Och många av er läsare har säkert undrat hur det är med Heidi. Som tur är kan vi även idag komma med goda nyheter.
Den 12 november var Heidi på MR. Morgonen var tuff. Frukosten ville inte gå ner, kinderna blev blekare för varje tugga och även den här gången tömde sig magen ett par gånger innan vi nådde sjukhuset. Stackars gumma. Ändå var hon grymt duktig vid nålsättningen och klarade den på alla sätt och vis bättre än någonsin.
Själva MR-undersökningen var en lång procedur eftersom både skallen och ryggen kontrollerades. Förr uppstod det alltid ett kort avbrott efter skallen var klar för att man bytte anordningen till en som passar ryggen. Men nu fanns det en brits för både skall- och ryggundersökning och således försvann det lilla tillfället att kunna resa sig upp en liten stund. 75 minuter låg Heidi blickstilla med hela kroppen. Prova det! Blotta tanken låter tusentals myror invadera mina brallor… Sista kvarten var det dessutom helt tyst i hennes öron eftersom personalen inte hade lagt märke till att första Sune-skivan tagit slut. Som perfektionist har jag väldigt svårt att begripa mig på en sådan onödig miss. Minuterna måste blivit till en evighet. Tåliga, lilla gumman, alltid något…
I två veckor har vi nu vetat att det mot alla odds fortfarande inte har växt någon ny tumör i Heidis hjärna. Vi visste faktiskt knappt hur vi skulle ta till oss denna goda nyhet. De här MR-svaren innebär en ohygglig stress som tycks öka från gång till gång fast man trodde sig ha nått toppen redan förra gången. När orden väl träffar på öronen känner man till en början nästan ingenting och det tar ett tag innan budskapet trillar ner i medvetandet och man inser hela vidden. Ibland förstår jag inte hur man kan stå ut med denna stress år efter år. Gör man?
Nu har vi ju lärt oss att fånga dagen och ser till att ha roligt och skratta mycket. På det viset kanske våra kroppar aktiverar så pass mycket av alla dessa nyttiga hormoner så att stressen kompenseras. Förhoppningsvis är det så.
Apropå roligt så kan jag snabbt berätta att vårt halloweenparty var super ballt. Hela 26 gäster med humöret, smink och klädsel på högsta nivå delade kvällen med oss och gjorde den oförglömlig. Heidi var så lycklig att hon knappt kunde utrycka det med ord. Men det känns lite konstigt att prata halloween nu då vårt hus återigen har bytt gestalt med tanke på den annalkande julen. Halloweendekorationerna har bytts ut mot stjärnor och tomtar, torrisen har gått upp i rök för länge sedan, häxor, skelett och råttor har flyttat upp till vinden, allt svart är borta och huset går i rött och vitt och doftar pepparkakor. I morgon kväll är det åter dags för Heidi att putsa stövlarna så att Nikolaus kan lägga några godsaker i dem om han råkar ha vägarna förbi hos oss. Ha en lugn och fin andra Advent!

Nedan lite halloweenbilder,
först och främst på huset för att förmedla lite av den läskiga stämningen :)


Kommentarer
Postat av: Moa

S K Ö N T med stora bokstäver! Riktigt skönt med MR-svaret! Mindre skönt att ligga blickstilla i 75 minuter... men heidi klarar det, grym som hon är!

hoppas ni får en fin jul. många kramar!

Postat av: Susanne, okänd bloggläsare

VILKEN UNDERBAR NYHET..... Blir såååå glad att MR inte visar något. Det var den bästa julklapp vi kan få eller hur?? Att Heidi fixa det, det visste vi ju innan, duktiga tös. Hoppas ni får en riktigt underbar jul hela familjen.

Många kramar till er, och speciellt till Heidi.

Kram

2010-12-04 @ 22:09:36
Postat av: Eva,fröken-förskoleklassen

Så härliga nyheter!!Du är sååå DUKTIG Heidi!!Först må dåligt och sedan ligga helt stilla i 75 minuter, är det inte många som klarar. Vilka fina bilder, ni är riktiga festfixare. Vad skönt med ett sånt besked så ni kan fira julen i lugn och ro. Nikolaus kommer garanterat till dig,Heidi, och lämnar många fina saker. Njut nu alla i familjen av en härlig jul ! Vi ses på skolan.

Kramisar Eva.

2010-12-05 @ 11:06:07
Postat av: Linnéa, bloggläsare

Åh, så skönt att höra MR-resultatet. Kan tänka mig att det är svårt att ta till sig först. Heidi är en hjältinna, det är många vuxna som inte skulle klara en sådan undersökning!Många hälsningar om en god jul till hela er familj.

2010-12-07 @ 16:16:42
Postat av: Tummelisa

Den 7 oktober 2008 kan man i Heidis blogg läsa en fantastisk artikel om hjältar, den kan man läsa hur många gånger som helst. Jag tänker ofta på den texten och speciellt när jag får läsa om Heidi. Tänk att klara av alla dessa undersökningar och att kunna ligga stilla i 75 minuter, DET ÄR FANTASTISKT,men sånt klarar en hjälte.

Håller fullständigt med Mamma Andrea att det är en onödig miss att inte ha kollat upp att Suneskivan byttes ut när den tog slut, alldeles självklart underlätter det lite att ha något att lyssna på, tiden är ju så klart lång nog ändå för en liten tösabit. Men nu är det gjort och ett fantastiskt skönt resultat blev det, jag blir så glad och rörd när jag får läsa så glada nyheter om Heidi.

Nu när alla spöken och andra hemska varelser har lämnat huset så har väl tomtarna börjat tassa in kan jag tänka, jag förstår att där pysslas och bakas och görs en massa förberedelser inför julen och vi alla som läser bloggen är sååååååååå.......glada för att hela er familj nu kan se fram emot denna högtid utan att ha ett ledsamt besked att tänka på.

EN RIKTIG GOD-JUL TILL ER ALLA.

2010-12-07 @ 16:39:17
Postat av: Pernilla - Moas mammaHej på er!Helt underbart att höra om MR resultatat,blir

så Glad för er skull. Önskar er en riktigt god,

härlig och kärleksfull Jul för det är ni verkligen

värda!!!Kram från fam Mårtensson

2010-12-14 @ 20:12:34
Postat av: Sari & Pontus

Underbart med MR svaren!!!!!!Haha....det coolaste haloween festen jag ever sett....Superhäftigt....Kram till er fina

2010-12-15 @ 12:32:07
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Tummelisa

Av hela mitt hjärta önskar jag

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR TILL HELA FAMILJEN.

2010-12-31 @ 14:58:30
Postat av: Ulrika Färemo

Ville bara önska ett riktigt gott nytt tumörfritt år 2011!

2011-01-09 @ 02:33:32
Postat av: Ia

hej på er!

Hoppas att avsaknaden av uppdateringar betyder, att allt är bra och att ni har fullt upp med det

"vanliga" livet.

Önskar er ett fint och friskt 2011...kram!

2011-01-20 @ 17:46:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback