18 JULI 2009

Lördag, 18 juli 2009

Hej på er, alla trogna Heidi-blogg-läsare! Här kommer lite nytt om Heidi.

Det fortsätter framåt om än inte riktigt i den takt som Heidi önskar sig. Varje gång vi passerar en rolig klätterställning, en rutschkana eller en hoppborg blir längtan nämligen nästan övermäktig. Heidi brukar säga: "Hit får vi åka när jag kan gå igen". Hit betyder i skrivande stund en riktigt mysig campingplats utanför Ronneby. Direkt utanför vår campingtomt har vi en liten småbåtshamn och en nätt badplats. Vattnet håller några grader över 20 och igår badade Heidi jätte mycket. Vattnet är dessa dagar nog mer än någonsin Heidis element. Här kan hon röra sig på ett mycket ledigare sätt och hon verkligen njuter av den lilla gnutta frihet i hennes annars rätt så begränsade tillvaro.

Heidi är pigg, glad, påhittig och inte minst busig precis som vanligt men hon har sina funderingar. Hon tänker och grubblar nog en del över sin och andra drabbade barns sjukdom, trots hennes alltid glada sinnesläge. Kanske märks det mer nu för hon kan formulera och meddela sina tankar på ett helt annat sätt än tidigare, vem vet. Mitt ur ingenting kan hon t.ex. fälla en ganska tung kommentar för att direkt återgå till något roligt hon just håller på med. Men det gör allt ont att höra hennes rätt så bestämda åsikt om livet med "knöl".

Reflektioner finns det många bakom Heidis pannben, helt klart. Nyligen kläckte hon den här: "Det är skönt att vara barn. Det man vill gör föräldrarna." Jan och jag tog det i alla högsta grad personligt och kände oss mycket lyckade i vår ibland nästintill neurotiska strävan att superförgylla Heidis tillvaro. Det enda vi kan göra...


Efter Varberg var vi hemma i en vecka. Heidi träffade sin kompis Tove några gånger, hon var också hemma hos henne och hade jätte kul och av kompisen Linnea blev hon bjuden på bio. Det är toppen att kompisarna finns där även nu när Heidi är lite "annorlunda" och leken behöver anpassas en del.

När vi efter en veckas uppehåll kom till sjukgymnasten Johanna blev hon bra imponerad när Heidi visade upp hur hon kunde gå helt utan hjälp. Mobiliteten har nu ökat till den grad att Heidi kan ta sig fram genom huset. Hon går några steg, håller i sig i stolar och väggar, går några steg igen. Det fungerar fint. Äntligen kan hon komma på toan utan att behöva kalla på hjälp, ja, det känns nog bra. Även om Heidi verkar sakna våra skrattattacker som ledde till blöta golv... Hon är så tokig, den tjejen.

Vänsterarmen blir allt bättre också och hänger inte längre ner för kroppen som en tom ärm. Det går till och med att styra Nintendo DS med bägge händerna även om Heidi svär till då och då när vänster pekfinger inte lyder helt ut.


Förra veckan tyckte vi att Heidis kropp verkade redo att klara av livet i husvagnen. Men det fick bli en kort vända bara. Med relativt kort varsel hade vi nämligen fått reda på att Heidi var kallad till en ny MR torsdagen den 16 juli. Dr. Johan hade tidigare sagt att det ska bli tre månader efter operationen, men men. Inte mycket att be för, sa vi och styrde husvagnen till campingplatsen utanför Helsingborg. Det blev en del bad i utomhuspoolen och några cykelturer med en mycket nöjd Heidi. Före Varberg hade vi nämligen köpt en cykelkärra till Heidi, något som hon hade tjatat om i många år. Fast hon är snäppet för lång för kärran är hon en mycket belåten passagerare.

På tisdag kväll ringde dr. Johan till mig. Helt oväntat. Skyddat nummer på displayen - snacka om att hjärtat åker berg- och dalbana. Så många gånger har vi trott att nu kan det inte komma något ännu värre men det verkar alltid finnas något som får en att bli ännu räddare, ännu ledsnare. Men doktorn meddelade faktiskt bara att han har blåst av Heidis MR som hade bestämts i hans frånvaro. Från början ville han väl inte säga emot sina kollegor men sedan tyckte han ändå att det inte var någon vidare mening att göra en MR redan nu, sex veckor efter operationen. Jaha, då slapp Heidi detta, i alla fall nu. Nålen i porten är ju inte något hon längtar efter. Dag för dag hade hon frågat mycket oroligt när det var torsdag, usch ja. Och Jan och jag slapp påfrestningen av att vänta in MR-svaret, inte oss emot! Vi åkte hem igen och istället för sjukhuset blev det en skön torsdag i trädgården och på fredag en härlig pooleftermiddag med kompisen Vera.


Ja, och nu smattrar regnet ner på husvagnstaket och vi ser dropparna dansa över vattnet. Lite mysigt är det faktiskt, bara det slutar någon gång och det ska det väl göra enligt prognosen. Heidis kanin Robin som är med på resan välkomnar säkert det något svalare läget.


Vi ska vara kvar här lite till och så småningom ska vi ta mot Karlshamn för att slå läger hos Heidis kompis Amanda som har en sommarstuga i trakterna. Det besöket har vi pratat om länge och Heidi räknar dagarna tills hon får träffa sin gamla dagiskompis.


                                Ha en fortsatt skön sommar, alla ni "där ute"!

                             

På en utflykt till Råå stötte vi på Heidis förskolefröken Kerstin med dotter, vilket sammanträffande!


I poolen med pappa.


Benträning i husvagnen.


Sommarhår.


Heidis gamla barnpooler kom fram igen. Här badar hon med kompisen Vera.


Så här ser det ut när vi kliver ur förtältet. Sköönt!


Heidi fixar mat på stranden.


Kommentarer
Postat av: TUMMELISA

Whoops...vad glad man blir när det kommer lite nyheter om Heidi. Mamman...du skildrar Heidis vedermödor och framsteg och träning så fint så man kan sätta sej in i hur Heidi kämpar. Så härligt att kunna bada o njuta, det är ju lättare att röra sej i vattnet så det passar ju Heidi perfekt, och tänk Heidi att du redan tränat så att du själv kan ta dej fram....bra gjort. Och Heidi,vilket fint hår, sådana fina ljusa slingor får jag betala för. Till sist en fortsatt härlig sommar för Heidi med familj.

2009-07-18 @ 18:42:42
Postat av: Eva,Heidis fröken

Hejsan på er.Vad kul att läsa om alla dina framsteg Heidi.Hon har en enorm kämparanda er lilla dotter.

Så skönt och avkopplande ni verkar ha det,ni är verkligen välförtjänta detta alla tre.

Ha det så skönt i fortsättningen.Tänker på er.

Kramar Eva.

2009-07-18 @ 19:00:23
Postat av: Moa

Hej

Jättekul att läsa om Heidis framsteg! Även om hon helt förståeligt vill kunna gå som vanligt direkt (eller helst igår) så går det iallafall framåt! Och det är skönt att höra. Kämpa på, Heidi!

Här hoppar vädret också lite mellan regn och strålande solsken. Som tur är för mig som är sommarvikarie på posten så verkar regnvädret lägga sig tidigt på morgonen (innan jag cyklar ut) eller sen eftermiddag/kväll (när jag har slutat).

Kram

Postat av: Hanna och JonasTack för uppdateringen.

Ni verkar ( trots situationen ) ha det bra i sommaren, och så kul att det går åt rätt håll !

2009-07-18 @ 21:45:32
Postat av: sari

härlig tjej ni har och skönt att läsa att Heidi(och ni)mår bra!!

Jättestor kram från oss till er.

Sari&Ponne

2009-07-18 @ 22:22:36
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Susanne, okänd bloggläsare

Vad skönt att höra från er igen. Och att det verkligen går framåt. Vilken humor denna tjej har. Med denna värme och humor i er familj kommer det att lyckas. Hoppas ni får fortsatt skön sommar. Tänker på er varje dag.

Kram till er alla

2009-07-19 @ 09:52:34
Postat av: Therése

Hej! Tack för uppdateringen! Underbart att läsa om hur Heidi´s återhämtning går framåt. Duktiga tjej! Visst är Blekinge ett vackert landskap.

2009-07-19 @ 10:43:33
Postat av: Birthe

Underbara sommarbilder på en ljuvlig Heidi!! Vilket underbar läge ni har hittat för husvagnen. Vilken utsikt!Åh, vad glad jag blir att allt går framåt! Heidi och ni är värda det bästa. Måtte det har vänt nu!Kram från Birthe

2009-07-19 @ 13:26:43
Postat av: Ida Ståhl

Härligt att det går framåt och skönt att slippa MR så snart! :) Ha en superhärlig sommar! Kramar

2009-07-19 @ 14:43:32
URL: http://idastahl.blogg.se/
Postat av: Ia

Ojoj, vad fräsch hon ser ut Heidi....:)))

Det är klart att det tar tid att komma igen, men hon kämpar ju på hela tiden!

Och vilket härligt hår dessutom....hmmmm, kanske skulle skicka lite hårpynt snart....:)

Jag tycker att alla småtöser ska ha lånt hår och massor med snoddar och spännen, köper alltis mängder till barnbarnen!

Ha en fortsatt skön sommar...kramar Ia

2009-07-23 @ 00:05:39
Postat av: Katalin, Kyles mamma

Vilka härliga bilder! Och så skönt att det går framåt och att ni och Heidi har en bra sommar trots allt som försöker komma i vägen.

Just ni tittar vi på regnet hemifrån och hoppas att det framåt kvällen när det drar ihop sig till simskola är det lämpligare väder :-).

Kramar från Katalin

2009-07-23 @ 09:58:39
Postat av: Lenita

Hej! Vad skönt att se att det går framåt för Heidi. Ni verkar att ha det mysigt och det behöver ni. Tänker på er!

Kram från Lenita

2009-07-24 @ 15:36:03
Postat av: Pernilla- Moas mamma

Så härligt att se bilderna på Heidi och att det går framåt för henne. Det är en stark och underbar tjej, vad annat kan man säga när man ser henne kämpa på som hon gör, det är sååå beundransvärt. Ha en fortsatt bra sommarKram från:fam Mårtensson

2009-07-26 @ 12:08:23
Postat av: Sari

Hur mår Heidi/ni?Kramar er

2009-07-27 @ 09:32:26
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Tove

Hur är det med Heidi nu? Hoppas att det är bra iaf =)

2009-08-02 @ 18:57:42
Postat av: Moa

Hoppas ni mår bra och att Heidis kropp blivit starkare! Kram!

2009-08-06 @ 19:41:11
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Eva,Heidis fröken

Hej i sommarvärmen!Hoppas att allt är bra med er och att ni fortsätter att njuta av det som är kvar av sommaren och ledigheten.Hur är det med dig, Heidi? Är du stark som en oxe nu efter all träning under sommarlovet? Jag ska börja jobba i skolan på måndag.Ses vi inte innan så ses vi vid skolstarten.

Ha det så gott och många kramar, Eva.

2009-08-07 @ 12:23:12
Postat av: Jenny (Hugo & Mimmis mamma)

Hej på er!

Vad skönt att höra att det går framåt, att ni har haft sköna dagar trots allt... Jättefina bilder, man blir glad av att se stora tjejen med all denna energi och vilja! Många tankar och kramar till er alla/ Jenny (Hugo & Mimmis mamma)

2009-08-08 @ 18:21:26
Postat av: Sari

hej.hur mår Heidi?och ni?Kram,.Tänker på er

2009-08-09 @ 01:45:43
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Tove

Hejsan!

Hoppas allt är bra med er =)

2009-08-10 @ 17:06:39
Postat av: Tummelisa

Det skulle va så skönt att få höra att allt är väl med Heidi och att sommaren har bjudit på både glädje och rehabilitering och massor med aktiviteter

för den lilla hjälten.

2009-08-14 @ 20:25:33
Postat av: Helene på skolan

Hej förstaklickaren :) jag hoppas att du får en bra start i skolan. Du kommer tycka att det är superkul att gå i ettan.

Kramar och tankar

2009-08-18 @ 15:59:51
Postat av: Emilia

Hejsan!

Vid mötet vi i arbetslag 1b hade så fick jag reda på att ni hade en blogg. Hoppas ni inte har något emot att även jag följer den.Hej hopp från Emilia (den långa, lockiga) :D

2009-08-21 @ 18:37:13
Postat av: Pia med flickor

KRAMIZAR till Er o lilla "Trollet" =)

2009-08-23 @ 00:06:50
Postat av: Therése

Hej!Jag tänker så på er och speciellt på Heidi. :) Hoppas att skolstarten har gått bra.Kram!

2009-08-24 @ 18:09:58
Postat av: Susanne, okänd bloggläsare

Hoppas allt är bra med er, och att Heidi tycker det är roligt i skolan.

Kram

2009-08-26 @ 08:50:54
Postat av: TUMMELISA

Hej

En dag till och sen åker jag på semester en vecka utan att veta hur det är med Heidi......!!!!!!

När jag kommer hem så öppnar jag datorn och hoppas att det står...ALLT VÄL MED HEIDI.

2009-08-30 @ 18:20:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback