19 OKTOBER 2008

Söndag, 19 oktober 2008

Halvtid - alldeles rätt, Moa. Heidi är nu en rutinerad flygresenär (se fotot) och strålningspatient. Resedagarna är ganska tråkiga, det blir ju mycket väntetider och stillasittande med pennor, spel och pussel. De max. 25 minuterna på strålningen avverkar Heidi tålmodigt. Hon gör vad som måste göras, helt enkelt.  Håret på det område där strålarna träffar på huvudet har mer eller mindre över en natt lossnat. Den ganska stora, kala fläcken täcks hyfsat av det andra håret så Heidi bryr sig inte så mycket. Det växer förhoppningsvis ut igen. Förutom en kväll då Heidi hade huvudvärk har hon inte fått några andra biverkningar.


När det gäller blodprovet fick vi också den idén med att emla, Tum
melisa, så vi tog en rejäl klick salva för att sedan förpacka fingret i plastfolie. Men Heidi tyckte att sticket kändes lika mycket. Själva sticket var kämpigt men sedan lugnade Heidi sig, vi pratade om badhuset och simmärken medan sköterskan tappade blodet.

Det roligaste i Uppsala är lekterapin och äventyrsbadet vilket vi alltid passerar när vi ska till campingplatsen. Det är som en magnet och även den här veckan drogs vi dit två gånger och Heidi skördade ytterligare ett simmärke, sköldpaddan.


Vi hade en bra vecka i Uppsala men det var skönt att komma hem i fredags. Planet var i tid och efter fem minuter med kaninen Robin körde jag Heidi till skolan där kompisarna hälsade henne varmt välkommen. Mysigt. Det är ju just den sociala biten som Heidi saknar så mycket och hon längtar enormt till det normala vardagslivet i skolan. Bra jobbat, fröknarna (och kanske även föräldrar)! Det är ju ni som håller lågan brinnande, ser till att Heidis klasskamrater är uppdaterade och inte glömmer henne. Sex veckor är en lång tid och nu fick vi dessutom höra att det blir sju. Svedbergs Laboratoriet tar nämligen inte emot patienter under vecka 44 så det blir ett uppehåll då och vi kommer att vara hemma den veckan. Kanske inte helt fel. Heidi kan vara på fritids och vi får en vecka tillsammans här hemma.Gräddbullskalas...


Kommentarer
Postat av: pia-cissi-lina

Så skönt att ni får vara hemma 1 vecka och leva normalt liv....det behöver Ni.PUSS O KRAM

2008-10-19 @ 19:12:45
Postat av: Hanna och Jonas

Vem för inte vågen för ett gräddbullskalas ( ser ut som vågen ) :-)Hanna undrar så vad det är för någon typ av spel ?

2008-10-19 @ 19:53:20
Postat av: Moa

Hej

lite jobbigt med en vecka "extra" utan skola men å andra sidan får ni en veckas paus däremellan :)

Med lite fritids och annat på hemmaplan.Äventyrsbad låter ju helfint, riktigt välförtjänt badande mellan alla strålningar! ;)

Vi har ett äventyrsbad i Lerum ca 3 mil hemifrån (jag bor i Göteborg) och jag vet inte hur många gånger jag funderat på att åka dit med buss över en dag... Det intressanta är att jag däremot badat i Piteå på deras äventyrsbad två gånger, när vi varit i sommarstugan i Västerbotten som trots allt är 10-15 mil därifrån. Men Lerum kan jag inte ta mig till... :pInte så skoj med håravfall och speciellt inte för Heidi som gillar håret så mycket... En positiv hårskillnad jämfört med cellgifterna är väl kanske att det bara är de strålade delarna där håret ramlar av...Hoppas följande strålningsvecka går bra, kram!

Postat av: Tummelisa

Jag tycker du är så duktig Heidi som klarar din behandling och ändå ser så glad ut på bilderna. Till Heidis Mamma vill jag säga att Bloggen innehåller så mycket värme, du skriver så fint om hur dagarna har varit och jag önskar och hoppas att snart får ni leva ett "normalt" liv igen. Snart får vi väl se en ny bild med Heidi o kaninen Robin.

2008-10-19 @ 21:06:22
Postat av: pia igelström

Påtal om kapillärprovtagning.....stick i stortån i stället det gör mindre ont o är längre bort.Kram

2008-10-21 @ 16:07:49
Postat av: Therése

Heidi!Jag vill sända en liten hälsning till dig - du är en riktigt duktig liten tjej.

2008-10-22 @ 11:30:41
Postat av: Klasskamrater och fröknar i förskoleklassen

Hej Heidi!

Vi längtar efter dig!

Vi saknar dig!

Tusenfotingen har snart alla benen målade och då kommer du tillbaka till oss på skolan.

Puss och kram från barn och fröknar.

2008-10-23 @ 21:01:59
Postat av: Anna i Trollhättan

Heidi du är så duktig och kämpar på. Nu får du en vecka hemma med både mamma & pappa, samtidigt som du får vara på fritids och träffa kompisarna. Det låter toppen mitt i allt annat. Njut av tiden ihop och kom tillbaka med nya krafter! Vi tänker på er!!

Kram från mig och famliljen!!!

2008-10-24 @ 17:10:27
Postat av: Moa

hej. ännu en strålningsvecka avklarad! hoppas ni får en riktigt fin hemmavecka nu med kompisar och allt innan det blir uppsala igen. kram!

2008-10-24 @ 20:34:53
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: toril

hej på dig Heidi va hemsk söt du er på bilden fast lite skrems du jo.ha det gott många kramar och goda tankar från Toril.

2008-11-04 @ 19:20:13
URL: http:// heidi bergmann

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback