18 JANUARI 2008

Fredag 18 januari 2008

God fortsättning på det nya året! Dags för lite uppdatering.

Idag var vi hos Carina på BVC för vaccination eftersom det finns en risk att cellgifterna har raderat ut immunförsvarets minne. Därför tar man om viktiga vaccinationer. Heidi ropade inte hurra över att hon skulle bli stucken i låret men det gick ändå hyfsat. Hon var ganska stolt efteråt och påpekade flera gånger att hon inte kämpat och skrikit så som när hon får nålen i porten.

Erfurter Weihnachtsmarkt
Det känns redan så avlägset men några rader om julen får det väl bli här nu. En vit jul, förresten. Kan det bli bättre? Själva färden till Tyskland gick jätte bra även om Heidi tyckte att de 10 timmarna var sega. Väl framme var den tråkiga bilturen snart bortglömd. Resan var mycket viktig för vår lilla fröken "jag ska vara som alla andra". Äntligen fick hon hälsa på mormor, morfar, moster, kusiner mm. igen. Det är ju vad dagiskompisar bl.a. pratar om och att stå utanför deras snack är inget kul, tycker Heidi.


Till vår fullständiga häpnad började hon prata tyska direkt efter ankomsten. Men inte var det enkelt. Hon fick verkligen anstränga sig. Visserligen har hennes närmast omåttliga tv-tittande på tyska barnkanaler gett henne ett välutvecklat ordförråd men pratat har hon hittills i princip inte. Och även om jag oftast använder tyska så svarar Heidi på svenska. Men nu satte hon bara igång. Så duktig hon var! Det var så himla mysigt att lyssna på henne.


19/12-07 Julmarknad Erfurt


23/12-07 Sista natten med napparna
Sista natten med napparna - hur ska det gå?

Förutom att tomten hade en heltokig frisyr så snackade han till Heidis stora förvåning också tyska. Det var då en annorlunda tomte han. Och i kvällens allmänna kaos glömde vi bort att lämna Heidis nappar till honom. Men när hon skulle lägga sig den natten var alla hennes nappar borta ändå. Vilken tomte!


24/12-07 Tomten med de fyra kusinerna 
Tomten med de fyra barnen Thomas, Heidi, Christin och Tim

Livet eller rättare sagt nätterna utan nappar fungerar utmärkt. De första två kvällarna var det onekligen svårt men Heidi undertryckte saknaden och förklarade att det nu var dags att bli vuxen. Vi har inte hört ett ljud om någon napp sedan dess.


31/12-07 Party

Nyårsafton, silvester som Heidi säger, höll vi ett trevligt hemmaparty. Pompöst och festligt och idel guld och silver över hela stället. Vid tolvslaget skickade vi några med namnsskyltar försedda raketer till himlen. En hälsning till Robban, en till alla änglabarnen, en till farfar och sedan en till Heidis låtsaskompis' mamma som nämligen också är i himlen... Vi tänker på er, sa den sprakande stjärnprakten i grönt och guld och lila.


På nyårsdagen tog Heidi sina första steg på skridskor. Några meter kan hon hålla balansen. Tufft men roligt, tycker Heidi.


1/1-08 Första gången på skridskor

Det var skönt att vara hemma och ta det lugnt men Heidi började längta efter kompisarna och vardagen på dagiset. Heja Jeppsagården!


Vi fortsätter att njuta av varje normal dag. Så skönt att slippa sjukhuset, hör vi oss fortfarande säga då och då. Det sitter djupt. Heidi mår bra och utvecklas fint. Håret är ljuvligt nu. Klart att hon har fått nya diadem och spännen. Som en tonårstjej står Heidi framför spegeln nuförtiden för att göra sig i ordning. Vi bara skrattar, kan bara inte bli irriterade även om det många gånger drar ut på tiden på morgonarna. Hon är så underbart tjejig. Titta på vad Heidi packade ner i sin necessär inför resan! Jag kunde inte låta bli att i all hemlighet packa upp prylarna för att fota dem.


Heidis necessär 18/12-07

För en vecka sedan var vi med Heidi hos logopeden. Efter en timmes glos-, grammatik- och uttalsförhör fick vi veta att det är helt lugnt. Att rätt är lätt och pruttar blir pluttar anses som ett mindre problem som Heidi med stor sannolikhet kommer att växa ifrån inom sin tid. Skönt. Nu tyckte väl Heidi att det var rätt så besvärligt att bli examinerad i så stor omfattning i mammas närvaro så när logopeden hade avslutat timmen sa Heidi med förmanande röst till mig att jag inte skulle glömma min jacka och min halsduk. Logopeden reagerade prompt. Jaså, det var alltså Heidi som ser efter mamman här. Tack, lyste det listigt i Heidis ögon. Med återupprättad självkänsla och värdighet i blicken styrde Heidi bestämt mot dörren medan jag fortfarande trasslade med halsduken...


Bekymmer, nej, det har vi alltså inga. Inte idag i alla fall. Det känns speciellt att vi får tampas med ganska banala frågor istället. Såsom om Heidis sandaler fortfarande passar eller om vi måste fixa några nya inför Lanzarote.


Vi har det bra. Det är minsann en förbaskat stor skillnad mellan överleva och leva.


Kommentarer
Postat av: Ia

Vad GLAD jag blev, när jag såg att ni uppdaterat sidan....och att ni haft en så underbar jul med släkten!Det är så roligt att läsa, att Heidi är en liten "prinsessa" i varje tum, det är många små flickor idag. På 70-talet, när min dotter var liten, var det nästan "fult" att klä små flickor i rosa och glitter.....tjejer o killar skulle vara lika, så det så!!
Nu ser jag med glädje på mina små barnbarn, som är alldeles "tjejiga" oxå...:)
På tal om talsvårigheter (vitsigt va?) så pratade mitt ena barnbarn på N när hon var i 5-årsålders....."Nöpa ny nagga", sade hon när vår flagga gått sönder....:)Så just talet är inget att bry sig om.....
Kramar

2008-01-18 @ 17:23:36
Postat av: Ingela

Jag fick tårar i ögonen när jag fick se Heidis packning, förstår att hon maste vara glad när hon kan fixa med sitt hår. Hon är verkligen såååå söt.
Ha det bäst!

2008-01-18 @ 19:44:17
Postat av: Helene

Det märks verkligen att ni njuter av varandra och livet. Härligt att se Heidi så glad och kry, hennes ögon riktigt lyser.
Det där med att få vänta medan flickorna fixar håret,ja det är mina killar vana vid. Det brukar höras en massa stånk och stön utifrån hallen men det kan det vara värt hihi.....
Kramar och tankar
Helene på skolan

2008-01-19 @ 08:58:08
Postat av: Danijela

Kram från Danijela

Postat av: Ida Ståhl

Skönt att höra att ni lever! :) Då blir jag glad! hoppas att ni får leva i många många år till :)
Kraam Ida

2008-01-20 @ 11:03:23
Postat av: Helene

e liten fredagshälsning till er, jag hoppas att ni har haft en bra vecka. Heidi har du haft kul på dagis och lekt mycket?

Kramisar och många tankar till er.
Helene på skolan

2008-01-25 @ 18:22:01
Postat av: Linnea

Härligt att läsa om Julen och ert "friska" liv. Kram från Linnea som också bor i Staffanstorp

2008-01-25 @ 19:10:13
Postat av: Helene

En liten lördagskram till er, jag hoppas att ni har det bra.
Helene på skolan

2008-02-02 @ 10:50:38
Postat av: lotta

Vad kul att läsa att allt är bra med Er alla.
Tänker på er.
kram lotta

2008-02-10 @ 12:49:03
Postat av: Helene

Hej på er!
Har precis kommit hem från en vecka med härlig skidåkning och tänkte bara titta in till er och skicka en lördagskram.
Kan tänka mig att Heidi sitter klistrad framför TVn och melodifestivalen. Vem hejar du på?
Jag hoppas att Ni hade en härlig resa till solen.
Tankar och kramar till er!
Helene på skolan.

2008-02-23 @ 20:52:21
Postat av: Helene

Här kommer en lördagskram till Heidi. Fy vilket väder det är idag men det är mysigt att vara inne och leka och kanske titta på melodifestivalen.
Hoppas att Ni alla har en skön lördag och njuter av varandra.
Kramar och tankar från Helene på skolan

2008-03-01 @ 17:22:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback