31 MAJ 2007

Torsdag 31 maj 2007

På tal om under: Behandling nr. 28 har påbörjats! Heidi får mot alla odds sin sista omgång cellgifter i direkt anslutning till antibiotikakuren. Redan i går låg Heidis neutrofila på 0,67 vilket skulle ha räckt för att avsluta antibiotikabehandlingen. Men den skulle ju fortsätta tills svaret på blododlingen har kommit.

I förmiddags åkte vi på permis igen. Heidi längtade så mycket efter sitt dagis att vi helt enkelt ringde till fröknarna för att anmäla en leksugen besökare. Heidi fick komma. Jippi! Så lycklig hon var.

Glöm nu inte att hon fortfarande går med nål och slang. I mer än ett år har hon under nålens "tyngd" mest liknat en gammal gumma, liten och pucklig. Nu skulle hon till och med på dagis och alla kompisar som så önskade fick ta sig en titt på hela utrustningen. Alla flickor vågade men bara två killar, rapporterade Heidi med viss antydan.

Halv två ringde sjukhuset. Blododlingen var negativ. Bra! Förutom detta berättade sköterskan att dagens neutrofila låg på hela 1,1 - med andra ord skulle Heidis cellgiftsbehandlingen kunna startas direkt. Om vi ville. I dag, alltså! Med samma nål! Vilken flyt. Visst var vi inställda på att äntligen få sova hemma i natt allihopa och nu får vi ytterligare fyra dagar på sjukhuset men i gengäld behöver vi ju inte börja på nytt här nästa vecka. U n d e r bart!


Oundvikligt letar sig våra tankar till söndag kväll och det vi kommer att ha i bagaget när 64:ans portar stänger sig bakom oss. 28 cellgiftsbehandlingar. Snart, snart...


Kommentarer
Postat av: Ida Ståhl

Följer er blogg och glädjs med er att den sista behandlingen påbörjats! Håller tummarna för att allt ska gå bra! Kul att Heidi kan ha roligt på dagis trots att nålen sitter inne! Ha det så bar det går att ha det på 64:an! Kram

2007-06-01 @ 10:41:16
Postat av: Solveig

Äntligen lite flyt! Vilken tuffing som ville till dagis! Lycka till. Så härligt att kurerna är slut innan sommaren börjar på riktigt

2007-06-01 @ 13:40:35
Postat av: Tova & Lovisas mamma

Underbara nyheter!!!
Jag ska tänka på er extra mycket i helgen. Vi ska iväg med husvagnen och som vanligt är det Skånes djurpark som ligger högst på önskelistan....Ta väl hand om er!
Många kramar från oss

2007-06-01 @ 14:09:51
Postat av: Ia

Åh, vad skönt att det är slut på all jobbig behandling! Nu är det lek, äventyr, familjemys, husvagnsresor, kompisträffar och allt möjligt kul som gäller eller hur??? Om det blir fler jobbiga saker längre fram så har det ingen betydelse JUST NU.....lev livet hela familen....tänker ofta på er.
Kramar Ia

2007-06-03 @ 18:42:43
Postat av: Helene

Äntligen Heidi fick du öppna din flaska.
Jag hoppas att champagnen smakade.....mmmm gott!!!
Nu äntligen är det över med hemska nålar och illamående och övernattningar på 64an.
Nu ska ni ha en skön sommar och njuta, leka och bada och äta massor av glass.
Kramar och tankar till er
Helene på skolan

2007-06-04 @ 19:44:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback