6 JUNI 2007

Onsdag 6 juni 2007
Ja, så var det över. Sjuksköterskorna serverade ingen champagne och ingen öste guldkonfetti över oss. Inga reportrar viftade med några mikrofoner och inga kamerablixtrar bländade våra ögon. Den 3 juni 2007 klockan 21.00 var det lugnt och fint utanför BUS. Det var fortfarande lite soligt ute och det kändes egentligen ganska likt de andra 27 gånger när vi åkte hem: Skönt.
För Heidi var det dock ändå betydligt mer än "bara" skönt. Knappt att vi stigit in i huset tog hon tag i en sax, klippte av den sista lappen och limmade den på champagneflaskan. Hon var så laddad, så speedad, så lycklig! Sedan fick hon snurra på tråden och korken flög iväg. Wow, vad häftigt! Tungspetsen i skummet, usch! Bubbelvatten är nog godare ändå, Helene. Tur det...
Ja, allt var precis som vi har dagdrömt om så många gånger förut. Ett långdraget men lyckligt slut på 28 cellgiftsbehandlingar. Nästan 17 månader. Heidi är i ett förvånansvärt bra skick efter alla dessa gifter och mediciner, tycker vi.
Torsdagen den 14 juni ska hon genomgå en stor avslutande undersökning med bl.a. skelettröntgen, njurfunktionstest och MR av huvud och ryggen. Ni får hålla tummarna att allt är som det ska. Vi behöver verkligen pusta ut lite, hämta oss. Om så bara till nästa MR om tre månader.
Läkarna är allmänt svårtolkade och får lite egendomliga ansiktsuttryck när man borrar efter Heidis utsikter. De har nog inga svar, helt enkelt. Vi klandrar dem inte för det, absolut inte. De gör och ger allt vad de kan och har. Hittills har vi fått ett och ett halvt år i bonus. En tuff tid men dock med en rimlig livskvalitet i behåll. Det glömmer vi inte bort.
Självfallet önskar vi oss inget mer än att allt ska vara över nu men sannolikheten är dessvärre inte så himla hög. Ependymom är en riktigt elak tumörform som är starkt benägen att komma tillbaka. Det sägs att det krävs strålning om den ska besegras.
Men återigen. Nu ska vi inte vara destruktiva och tänka på återfall, strålning och allt som kan hända. Nu ska vi ta vara på dagen och livet. Tack igen till er där ute för alla era fina hälsningar! De tröstar, de lugnar, de peppar upp...


3/6-07 Sista lappen

3/6-07 ...klistras på flaskan

3/6-07 Champagne till alla

3/6-07 Examensblommor till vår duktiga flicka

Kommentarer
Postat av: Tove

Grattis Heidi!Vilken liten kämpe du är som klarade av en sådan lång och tuff behandling!
Hoppas hoppas hoppas att det inte blir något återfall.
Carpe diem! Kramar Tove en okänd beundrare

2007-06-06 @ 12:46:40
Postat av: Ulrika Färemo

Härligt... Vad skönt att se att ni kan njuta av läget.... Måtte det förbli så i all framtid. Lycka till nu i nästa projekt - att försöka hitta tillbaka till en "normal vardag". Ha det gott! Carpe Diem! Varma kramar /Ulrika

2007-06-06 @ 14:07:19
Postat av: lotta

grattis heidi! jag håller tummarna för dig. varma kramar lotta

2007-06-06 @ 15:01:30
Postat av: Bengt

Vilken kämpe du är Hedie! Hoppas nu du får en fin sommar med mycket kul.

2007-06-06 @ 18:12:57
Postat av: Tova & Lovisas mamma

Grattis du lilla kämpe!!!!
Njut nu av sommarvärmen och glöm allt vad sjukhus är iallafall ett tag!!!
Många kramar från Mahlin, Lovisa och Tova
Ps. Tack Andrea för ditt mejl! Ds.

Postat av: Katalin, Kyles mamma

Grattis! Vad skönt att det är över nu och vilken bra tajmning med sommaren framför er. Visst, oron kommer att finnas där, men vi håller tummarna, glöm inte att det kan gå bra, och varför skulle det inte gå bra just för Heidi!
Ha en skön, välförtjänt sommar! Kramar från
Katalin

2007-06-06 @ 21:46:49
URL: http://www.caringbridge.org/ky/kyle
Postat av: Ia

Härligt, härligt! Nu väntar sommaren på er allihop...=) ta vara på den! Njut av de små fina ögonblicken, som kanske verkar lite futtiga men som egentligen är så stora....en kram, en blinkning, en solstrimma,ett dopp i havet, ett blänk i en glänsande sten, en hand i en annan, svettiga små fötter under täcket, en solsvedd liten nacke...ja, ni förstår vad jag menar!! Jag ska be för att er sommar blir jätte, jättefin.....tusen kramar!

2007-06-06 @ 23:02:02
Postat av: Christian Löv

Grattis till slutet på cellgiftsbehandlingarna! Du är en stark tjej Heidi! Med Alfons bestämde jag mig för att tänka: -idag har han inte återfall, imorgon vet vi inte, men idag har han inte återfall. Det gjorde det lättare att klara vardagen, att klara av att göra varje dag så bra som det bara gick för Alfi. Jag vet att det inte blir lättare bara för att behandlingarna är slut, för oss blev det jobbigare. Kämpa på.
Kramar från Christian

2007-06-07 @ 10:06:58
URL: http://www.alfons.blogg.se
Postat av: Linda

GRATTIS! Vilkem supertjej du är Heidi! Hoppas att du får en riktig skön sommar!

2007-06-08 @ 10:01:42
Postat av: Anna Holgersson

Hej Heidi och hela familjen! Så skönt att behandlingarna äntligen är över. Jag har skrivit det förr och det är tufft - nu är det "wait and see" (Dr Hjorts egna ord). Jag håller alla tummar jag kan för att Heidi skall slippa fler behandlingar. Hoppas att ni får en fantastisk sommar. NJUT och jag stämmer in i Ulrikas CARPE DIEM! Det är bara det som gäller helt enkelt!!
Stor kram från Anna Holgersson (Gustavs mamma)

2007-06-09 @ 16:34:39
URL: http://gustav.avalonet.net
Postat av: Helene

Hej Heidi!
Jag hoppas att du har det bra där ute i sommarvärmen.
Jag är så glad för din skull att du slipper 64:an och alla hemska nålar.
Kramar
Helene på skolan

2007-06-10 @ 10:12:47
Postat av: Danijela - Magdalenas mamma

Grattis Heidi!! Du är så duktig och söt princesa som klarade så många behandlingar. Hoppas att livet bli ?normalt? igen och du kan leva som alla andra flickor i din ålder!
Stor kram till Er från Danijela

2007-06-10 @ 16:06:19
URL: http://danijelamagdalena.blogg.se
Postat av: Camilla

Hej Heidi!
Vad tycker du om mumintrollen? Jag ska åka med mina systers barn och hälssa på dem. Det är riktigt varmt nu i Finland! Vi har lärt hundarna att simma igår.ÅÅÅ vad de njöt när det lärde sig att simma! Många kramisar till dig!

2007-06-11 @ 14:22:35
Postat av: Christina Björnfot

Grattis tjejen!
Vad skönt att det är klart, vi är så glada för din skull! Lev livet en dag i sänder och fortsätt njuta av den fina sommaren som kommit!
Kramar Christina & Fredrik

2007-06-11 @ 23:17:04
URL: http://www.anglabarn.blogg.se
Postat av: Ia

Hej Heidi!
Hoppas du har det riktigt härligt nu i sommarvärmen....leker, badar och solar!
I dag är det lite molnigt här hos mig, men det kan vara skönt ibland det oxå....kramar!

2007-06-12 @ 11:07:18
Postat av: Eva Lövbom

Hej vännen..
Ville bara säga LYCKA TILL!!! imorgon.. Såg att du skulle göra en stoor undersökning.. Håller alla mina tummar för dig.. Tycker att du är en jätteduktig tjej som har fixat hela lååånga resan med behandlingar och annat jobbigt.. En stooor sommarkram.. Eva

2007-06-13 @ 20:12:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback