1 APRIL 2007

Söndag 1 april 2007

Så där ja - vi är hemma igen från årets första tur med husvagnen. Den underbara vårsolen har satt rosor på våra sjukhusbleka kinder från förra veckan. Helt underbart! Fyra mil borta från tvättstugan och dammsugaren, mossan i gräsmattan, omonterade hallmöbler och ett hus som skriker efter renovering har vi tid. Tid för varandra, tid för Heidi. Och en sak är säker: Där ute utnyttjar Heidi varje sekund med oss, tar verkligen vara på oss. Det är roligt. Samtidigt är vi så trötta, hade gärna hängt lite mer i solstolen och slappat. Usch, vad vi är tråkiga.

Heidi mår bra men allt är förstås relativt. Det verkar bli allt svårare för hennes kropp att lämna cellgifternas efterspel bakom sig när vi väl är hemma igen. Den gångna veckan hade hon svårt att somna och flera gånger mådde hon illa. Så sent som i går kräktes hon, en hel vecka sedan behandlingen. Man kan ju undra i vilket skick magsäckens slemhinnor är. Hela Heidis kropp, för den sakens skull. Den senaste kuren och efterskalven har kostat henne nästan ett kilo.

Men nu återstår bara en serie, dvs. fyra olika behandlingar. Varje gång som Heidi får en cellgiftscocktail kommer det alltså att vara den sista av sitt slag. Det känns lite overkligt. Cellgifterna har så här långt lyckats att hålla cancern på avstånd och vi har vunnit tid. Obeskrivligt dyrbar tid. Men vi känner oss ganska slutkörda också och längtar efter att kunna skriva epilogen på cellgiftskapitlet. Trots den synnerligen diffusa, kanske till och med dystra tid som väntar oss efter fullbordan av dessa 28 behandlingar.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hejsan!
Vad härligt att ni fick dessa sköna dagar med Heidi!! Förstår att ni känner er trötta,kanske mera psykiskt än fysiskt? Dessutom är det inte lätt att hänga med i en fyraårings tempo , även om hon är vissen efter behandlingen.....
Dessa starka gifter tar hårt på en liten barnakropp, men är ju ett "Måste" tyvärr.
Hoppas nu innerligt att Heidi blir frisk efter dessa behandlingar....näst bäst, är ju att köpa tid för att invänta nya behandlingsformer!!!!
Skickar styrkekramar

2007-04-02 @ 10:06:49
Postat av: Anonym

Har nyligen hittat er, tänker på er och sänder all styrka jag kan till er alla.

2007-04-02 @ 14:26:40
Postat av: Anna

Njut av här och nu, det kan jag säga att jag med börjat göra på ett helt annat sätt än innan och faktiskt får man ett så mycke bättre liv. Kan inte ens tänka tanken på hur ni har det med en sjuk liten flicka, man säger ju alltid det hade jag aldrig klarat men man gör ju bara det man klarar alla svårigheter vi är starka i alla fall de flesta. Tänker på er, kramar till er

2007-04-03 @ 08:51:08
Postat av: Helene

Hej!
Jag blir så glad av att läsa att ni har varit iväg och haft det bra.
Jag tänker på er och ger så mycket styrka jag kan...... ni är kämpar.
KRAMAR
Helene

2007-04-03 @ 08:53:55
Postat av: Tova&Lovisas mamma

Hej på er,
Har följt Heidi på bloggen ett tag nu men inte vågat skriva...Ni är fantastiksa föräldrar som delar med er av era erfarenheter så att vi andra som har friska barn lär oss att uppskatta dem och livet!
Jag har två underbara flickor 4 1/2 och 2 år gamla.
Nu ska jag packa vår husvagn för sen bär det av till Ivön för påskfirande. Ha en skön helg!
Många styrkekramar från Mahlin i Asmundtorp


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback