22 MARS 2007


Torsdag 22 mars 2007

Idag skulle a) Jan fylla år och b) Heidis behandling nr. 24 börja. Och gissa vad som händer? Jo då, Jan fyller år, det gick vägen. Men resten blir strul. Strul som redan igår började med att det inte fanns några resultat på Heidis blodprov förrän klockan halv fyra. På en akutremiss. Det är så kass när vi går och väntar på besked om behandlingen ska bli av. Frågorna snurrar. Hade provet slarvats bort? Fick vi ta en efter dagis rätt så trött Heidi till Lund för att ta ett nytt stick? Nej, till slut kom värdena. De 6,6 i vita och 5,1 i neutrofila verkade skumma. För bra helt enkelt för att komma från en kropp som behandlas med cellgifter. Alltså snarare ett tecken på en annalkande bakterieinfektion. Och så kommer den - först oron och sedan febern. Vi behöver inte åka in på natten men på morgonen har Heidi 38,8.

På sjukhuset blir det en allmän undersökning - Heidi är snuvig men annars är det inget fel på henne. Sedan lungröntgen. Och den vanliga biverkningen: väntan. Lungorna är ok. Lisa sätter nålen, det är jobbigt men går hyfsat. En blododling påbörjas. Heidis vita och neutrofila har fördubblats sedan i går. Febern håller sig dock hela tiden under 38,5 och Heidi är förhållandevis pigg.

För att spara tid startar man fördroppet fast det inte är bestämt ännu om det blir cellgifter eller antibiotika.

Klockan är sex. Heidi är jättetrött men gillar sång och bus så vi går ner till ljusgården för att kolla på en clownshow. Tillbaka på avdelningen väntar cellgifterna på Heidi. Oj, det hade vi inte väntat oss men doktor Jesper var bergsäker: inga antibiotika, behandlingen ska gå igång. Och så börjar alltså 48 timmars cisplatinhelvete, den tuffaste kuren av de fyra olika som Heidi har i sitt behandlingsprogram.


Kommentarer
Postat av: Åsa i Malmö

Stackars er - det låter jättejobbigt. Håller tummarna för er.
Kramar och tankar till er från okänd Åsa i Malmö

2007-03-23 @ 08:08:58
Postat av: inda

Usch, det låter inte kul. Kämpa på Heidi!

2007-03-23 @ 09:41:34
Postat av: Anna

Så, de startade i alla fall. Hoppas det inte blir för tufft nu, att febern ger sig åtminstone o vad det nu är för nåt försvinner. Det var en fin show igår, hoppas Heidi hade lite glädje av det.
Anna

Postat av: Ia

Hoppas att behandlingen går bra och att Heidi inte mår FÖR illa av den! Konstigt att man ska behöva må så dåligt av något som ska hjälpa mot sjukdomen....
Kämpa på....kramar från en okänd farmor/mormor!

2007-03-23 @ 10:55:26
Postat av: Anonym

Jag hoppas att inte lilla Heidi blir allför dålig av den tuffa behandlingen och att ni får en hyfsad helg trots allt.
Tänker på er mycket.
Kramar
Helene på skolan

2007-03-23 @ 17:49:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback