14 JUNI 2007

Torsdag 14 juni 2007

Allt gick bra i dag och Heidi var en mycket duktig tjej. I MR-teamet mötte vi välbekanta ansikten. De vet precis hur Heidi ska tas så att hon är lugn och avslappnad och under deras proffsiga händer gick narkos och undersökning helt prima. Även på uppvaket gick allt som smort. Heidi piggnade till väldigt fort, knappt att de gjorde några kontroller.

Så vitt vi vet syntes det inte några stora knölar. Mer får vi väl veta när läkarna tittat på bilderna på tumörkonferensen. Jag antar att de inte kommer att säga så mycket om de inte ser något. Inga nyheter betyder väl goda nyheter de närmaste veckorna.

Doktor Helena undersökte Heidi noggrant. Hon kommenterade inte så mycket. Allt verkade som det ska vara. Reflexerna i benen är borta, helt normalt när rävgiftet Vincristin är med i bilden. Det kan ta upp till flera år innan de är helt återställda. Ett roligt besked däremot var att vi nog inte behöver springa och ta blodprover stup i kvarten under hela sommaren som vi trodde. Bara värdena visar upp rätt tendens nästa vecka så räcker det. Härligt!

Njurfunktionstestet som kräver två stick i fingret tog Heidi hur bra som helst. Redan kvällen innan när pappa pratade igenom dagens agenda med Heidi hade hon bestämt sig att klara de två sticken bra. Och så gjorde hon det. Fantastiskt!

Precis när vi skulle iväg till handröntgen (för att bestämma skelettåldern) fick sköterskan Viveka på 64:ans dagvård ett samtal från labbet. Då hade de tappat det andra provröret på golvet, korken hade hoppat av och allt blod runnit ut. När Viveka försiktigt frågade om hon fick sticka Heidi igen för att ta om provet blev både Jan och jag lite smått oroliga. Heidi tog det dock med fattning och svarade snabbt: "Det lör inget!" Då så, till behandlingsrummet igen och fram med det tredje fingret. Inte ett pip heller den gången.

Någon gång på eftermiddagen kunde vi inte hålla oss längre och släppte överraskningen om resan till Legoland. Gud, vad det var roligt! Heidi som verkligen var pigg och glad hela dagen blev ännu piggare och ännu gladare. Hon är bara så underbar.


Kommentarer
Postat av: Camilla

Oj oj vad bra!!!! Heja Heidi! Ni ska ha det riktigt skoj i Legoland!!! Jag är riktigt grön i ansiktet av avundsjuka! Kom fort sedan hit och berätta hur resan gick! Jag vill veta allt, till och med alla små detaljer!

2007-06-14 @ 21:52:55
Postat av: Helene

Du är en riktig kämpe Heidi!!!!
Ha det nu super kul på Legoland.
Kramar Helene på skolan

2007-06-15 @ 14:07:37
Postat av: Lena

Hejsan Heidi!
Nu har jag suttit här och läst igenom hela bloggen och jag kan ju bara säja att du vart mej en modig tjej!! Vilken kämpe alltså!
Hoppas du har det bra på Legoland nu i helgen!! Där är himla mycket att se på ska du veta!
Kramen
Lena, mamma till Zeb

2007-06-16 @ 01:53:43
Postat av: Anonym

Hej Heidi!
Hoppas att du hade en bra resa på Legoland...
Tänker på er mycket!
kramar
Helene på skolan

2007-06-18 @ 16:08:19
Postat av: Therése

Hej! Jag är bara en helt vanlig okänd kvinna som av en slump funnit er fina hemsida. Jag vill bara önska Heidi och familjen en trevlig midsommar.

2007-06-21 @ 13:30:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback