22 FEBRUARI 2007


Torsdag 22 februari 2007
Livet går vidare på sitt envetna sätt, bryr sig inte om vår vädjan att stanna upp ett tag för lite besinnande och eftertanke. Ja, Anna, ibland kan man undra hur man ska orka.

Först på söndag förmiddag berättade vi för Heidi vad som har hänt med Robban. Vi vet egentligen inte det men vi sa i alla fall att Robbans hjärta gått sönder. Heidi vet ju så mycket om kroppen. Lilla mus, så ledsen hon blev. Grät, funderade, drog slutsatsen att Robban då är i himlen nu, jämförde farfars död med Robbans. Lugnade sig, försökte hitta lösningar, trösta sig, trösta oss. "Jo då, Marlene och flickorna kommer att klara sig. Det gör de." Sedan sprang hon till Tim och vi hörde hur hon berättade för honom om Robban och att han har kommit till himlen. "Jag vill också att mitt hjärta går sönder så jag kan komma till himlen och vara med Robban," förklarade hon.
Tim blev nog ganska skärrad men Jan och jag kände oss snarare lättade. Heidi ska inte vara rädd för döden. Vad vet vi vad ödet har packat ner i hennes, i vårt bagage. Vad vet vi? 


De första dagarna denna vecka var Heidi väldigt mammig och pappig och något helt nytt kom upp: hon ville inte gå på dagis utan stanna med oss. Kanske en osäkerhet framkallad av våra starka reaktioner, den svårmodiga stämningen, våra suckar, våra tårar. Usch, stackars gumma. Men vad ska vi göra? Något annat än sanningen kommer inte på fråga.

Skönt att åtminstone Heidi kom på andra tankar. Barn, livskonstnärer. Heidi ville hålla Hemliga Klubben med sina dagiskompisar Emma och Amanda. Så gjorde vi det. I tisdags efter dagis satt tre lyckliga tjejer i min bil, spänningen slog gnistor, det blev medlemskort och stjärna på handen, prinsessklänningar och smycken, lila servetter och rosa champagneglas, popcorn och chips, glass och godis. Nå. Det är inte tisdag varje dag.

Hemliga Klubben 21/2 - 07

Kommentarer
Postat av: Anna

Jaaa, barn är förunderliga de känner av stämningen så väl. Även fast ni inte visar så känner hon, klart hon ingte ville lämna er hon kände ju att ni inte mådde bra.... Stackars liten, samtidigt är detta just livet vi föds och vi dör, det är bara synd att alla inte hinner leva färdigt sitt liv... Hoppas allt är bra för övrigt. så söt bild på Heidi med sina vänner.

2007-02-28 @ 13:28:04
Postat av: Anonym

Tänkte skriva en liten rad till er så här på fredagseftermiddagen. Jag hoppas att er vecka har varit bra trots ert tråkiga besked om er vän. Jag tror kanske att det kan vara en lättnad på något konstigt vis för Heidi att det finns en vuxen i himlen som hon känner och tycker om.
Visst är livet orättvist att vissa inte hinner leva klart.....men barn är fantastiska att gå vidare.
Ha en riktigt skön helg och var rädda om er!
Och visst är er lilla gumma underbar i sin prinsses klänning.

Kramar
Helene på skolan

2007-03-02 @ 14:23:45
Postat av: pia igelström

Kära familjen Bergman
Läste er fina blogg och inlägget om Robban....jag, Cecilia och Lina finner tröst i att Heidi uppskattar att Robban finns i himlen.
Då var det inte helt utan mening.......vi håller på Er !!!

2007-06-01 @ 21:32:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback